Tisdagen den 26 Januari.

Gick upp halv nio i morse. Ringde till veterinärstationen i köpcentrat nära mig. Missan ska ha en spruta mot kattsnuva. Fick en tid nästa måndag.

Det blir mycket TV nu. Mina ögon är snart fyrkantiga. Fick myror i kroppen och behövde ha något att göra för att skingra tankarna.

Gjorde kanelbullar men glömde att strö på socker uppepå smör och kanel innan jag vek ihop degen. Kom på det när det var dags att göra samma sak med nästa degklump. Det fungerade i alla fall.

Tankarna var på annat håll efter ett tråkigt besked. En av mina gamla fina vänner har gått bort. Tänker på de närmaste. Vet vad de går igenom nu. Är det så här det är att bli gammal? Att ens vänner går bort en efter en? Det har blivit många nu de sista åren, som har gått bort. Trots att det är jobbigt så måste vi som är kvar leva vidare. Alternativet är ju inget vidare.

Jag hade tänkt att äta upp matresterna från igår och spara de nybakade bullarna till senare. Men nackdelen med att ha en ugn som har vanlig, luft och micro i samma är att när ugnen är varm så kan jag inte sätta in en plastbytta med matrester i den. Så jag fick tänka om. Det blev kaffe med bullar först och sedan så sparade jag maten till senare.

Bra terapiarbete.
De två första bullarna smakade gott. Måste erkänna att det blev flera bullar.

Det blev mera TV. Ringde till min bror på förmiddagen men han svarade inte. Senare på dagen så ringde han upp mig. Han är en pensionär som jobbar i bland. Och i dag var det i bland. Alltid roligt att prata med honom.

Blev lite sugen på matresterna från i går och värmde dom lite senare. Det var mer än jag trodde. Blev riktigt mätt.

Har frusit in 50 bullar. Bra att ha i frysen när man blir kaffesugen. De räcker ju länge nu för tiden när det bara är jag som äter dom. Det är ingen kö utanför dörren precis. Längtar till våren när jag kan ta husbilen och åka till något trevligt ställe och fika.

I kväll ska jag leta efter något på CMore att titta på. I går såg jag en julfilm som jag prickat för. Har fler filmer som jag märkt ut.kanske det bir ”Den tatuerade änkan”. Den kan man se igen. Hon är så bra i den rollen, Mona malm.

Uppdatering: har precis tittat på ”Den tatuerade änkan” och den var helt underbar. Skingrade tankarna att se dessa briljanta skådespelare.

januari 26, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply