Lördagen den 30 Januari.

Fy farao för denna kyla. Vi har ”bara” haft -6 grader i dag så ni norrut har det betydligt kallare. Men jag tycker det räcker med -6.

Som vanligt så började jag dagen med frukost och därpå Melodikrysset. När krysset var klart så var halva dagen borta. Solen strålade ute och grannbarnen hade kul i snödrivorna.

Roligt med snödrivor.
Småfåglarna trängs vid fågelmatarn. Inga avstånd där inte.

Jag fick lite dåligt samvete för att inte Anni får komma ut så jag tog på oss vinterkläderna. Det var nysandat på gatan men jag fällde ut dubbarna på skorna ändå.

Vi kom ner till gångbanan som leder till Rudabanan och upptäckte att det bara var spår efter skor och tassar där. Vi kom väl ca 50 meter innan Anni fick ont i tassarna. Hon fick svårt att gå. Det var bara att lyfta upp henne och återvända till den plogade gatan. Där kunde hon gå normalt igen och vi gick hem. Det blev en väldigt kort promenadtur.

Satte på kaffet och micrade bullar. Jag försökte i alla fall att komma ut på promenad. Nu blev det TV:n igen.

Anni värmde tassarna i bädden.

Efter en stunds TV tittande så tog jag på mig ytterkläder och gick ut genom köksdörren. Pulsade till förrådet och hämtade snöskyffeln. Skottade mig sedan fram till fågelmatarn. Fåglarna har verkligen ätit en massa. Fyllde på så att de har mat igen. De stackarna behöver äta nu i kylan. Anni var med ute en liten stund men ville in i värmen igen. Missan var ute lite längre. Hon tog sig ut till gatan och inspekterade våra bilar. Men det dröjde inte länge innan hon ville in hon också.

Å, vad jag längtar till våren. Men både februari och mars är ju vintermånader. Vad ni har det bra ni som är i Bolnuevo.

Det första man möts av på campingen. En elefant som vakar över sköldpaddorna i dammen.

Blev sömnig av att titta på TV så vi intog sängen en stund, Anni och jag. Hade radion på men det var bara tråkig sport på den. Det blev nästan en timmes vila. Anni behövde gå ut och Missan slank med ut. Anni kom in snabbt men Missan blev kvar och inspekterade min skottade väg till fågelmatarn.

Vart tog fåglarna vägen?

Tog fram en Dafgårds ur frysen. Kålpudding. Smakade gott. Tänkte ta ett glas vin till men glömde bort det. Sparade det glaset till slottsbesöket lite senare.

Nu är det dags för ”Stjärnorna på slottet” och jag har brett smör och lagt ost på ett par kex. Lite rödvin i glaset. Lördagskväll på Vesslestigen.

januari 30, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply