Måndagen den 1 Februari.

I morse var det -15 grader ute. Kan det vara vinter? Under dagen blev det varmare men inga + grader.

Tog den näst sista havrebullen från frysen. Lite panik för det fanns inget annat matbröd där heller. Funderade på om jag måste åka och handla i dag i alla fall men kom på att jag har torrjäst som jag köpte när det var brist på jäst förra våren. Så jag kan baka i morgon utan att behöva handla.

Satte mig framför TV:n i vanlig stil. Tänkte lyxa till det lite i dag och undrade vad jag skulle hitta på. Baka något? Men vad. Tänkte på ett par som ofta bjöd på hallongrottor när vi var på campingen. De var alltid så goda och uppskattade.

Så jag gjorde degen och medan den fick vila lite i kylen så duschade jag. Sedan bakade jag ut 20 grottor och fyllde med hallonsylt. Satte timern på 10 minuter och diskade. Tittade hur lång tid det gått på timern när jag diskat färdigt. Där stod fortfarande 10 minuter. Skit också. Fick tänka till lite och lyckades bra med detta. Grottorna blev perfekta.

Siliconformar är bra.

Har fått en del trevliga mobilsamtal under dagen, tack för dessa. Hade kontakt med Piteå genom videosamtal. Synd att det är så långt till Piteå. Nu har vi bestämt att träffas i Bolnuevo i oktober om inget oförutsett inträffar. Något att se fram emot.

Stranden i Bolnuevo.

Satte mig i soffan med långkjol och fin topp med kaffe och dopp. Tänkte ta ett glas likör till men glömde bort detta. Men fick en påminnelse på Messenger och likören kom fram.

Lite senare så tänkte jag hoppa över maten och ta ett par hallongrottor och hälla upp ett glas whisky. Men efter lite eftertanke så kokte jag några potatisar och värmde karrébiten som blev över igår. Tog fram en flaska Bolnuevovin. Nu finns det bara en flaska kvar i klädkammaren.

Gott.

Som avslutning så åt jag en hallongrotta till innan de återstående 16 åkte in i frysen till en annan gång.

februari 1, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply