Tisdagen den 2 Februari.

Kylan har gett med sig lite. Det var bara runt -7 i morse och mitt på dagen så var det + grader.

Anni kommer in så fort han kissat men Missan går runt och kikar lite innan hon vill in. Man kan ju tycka att hon skulle frysa lika mycket om sina tassar som Anni.

Jag fick ta med hammaren när jag skulle öppna brevlådan. Fick banka också när jag skulle vrida vredet till stängt. Det var ju Hemmets Journal jag skulle hämta. Något annat låg inte där.

Bläddrade i den under tiden jag åt frukost. Sedan såg jag en dokumentär på SVTPlay om 9 stycken som omkom när de gav sig ut på en expedition 1959 i ryska fjällen. Intressant.

Fick för mig att jag skulle göra Corollan körduglig. Tog med varma vantar och var beredd att skrapa rutorna men det fanns ingen is, bara lite blött slafs.

Körde runt lite i stan för att få upp värmen i bilen innan jag tankade. Det var inte mycket bränsle i tanken. Där blev jag av med lite över 500:-.

Fortsatte sedan till Rusta och där köpte jag lite schampo mm. Sedan så blev det ett stopp på Maxi. Där köpte jag en del med tanke på att jag kanske skulle bli insnöad igen. På hemvägen köpte jag en fin bukett med tulpaner i blomsterhandeln.

När jag kom hem så lämnade jag över tulpanbuketten till grannen. Han slog ifrån sig och sa att det har jag inte behövt. Nä, jag vet det sa jag, men det är så skönt med deras hjälp. Bara säj till om du behöver något sa han. Har världens bästa grannar.

Väl inne igen så gjorde jag en havredeg som fick jäsa medan jag fikade med semla. Sen var det dags att bakat bullarna. Fick ont i ryggen och vilade medan bullarna jäste. Efter en liten stund så var det dags att stoppa in bullarna i ugnen. Kokte ett par ägg samtidigt som bullarna gräddades.

Nu klarar jag mig ett tag.

Såg sedan på Mc Louis döttrar. När den var slut så packade jag bullarna i plastpåsar och frös dem. Sparad en till frukosten i morgon och en som jag gjorde i ordning med ägg och kaviar på. Bryggde en stor mugg med te.

De ringde från veterinärstationen och Missan fick en ny tid för vaccination mot kattsnuva. Klockan 14.00 på måndag. Hoppas det inte är någon is på Corollans rutorna då.

Missan går gärna in i buren som nu står inne i väntan på veterinärbesök. Annars så är den i husbilen.

I går såg jag på en ny serie, Atlantic crossing. När den var slut så såg jag andra avsnittet på Play. Men nästa avsnitt får jag vänta på till nästa måndag. Undrar hur sanningsenlig berättelsen är?

I kväll blir det SVTPlay eller CMore. Får se vad jag hittar där.

februari 2, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply