Fredagen den 5 Februari.

I morse hade jag ingen lust att lämna platsen under det varma tyngdtäcket. Anni hade varit ute och kissat vid fyratiden så hon låg så skönt med mig under täcket. Men Missan kom upp och ställde sig på min mage, trampade och jamade. Då måste man ju gå upp.

När jag kom ut i köket så såg jag att kattmaten var slut i Missans skål. Så hon var nog mest ute efter mat än mitt sällskap.

Jag började med en dusch innan frukosten. Det har varit kallt i natt runt -11 grader. Tog det lugnt och filade lite på mina fötter. De var lite skrovliga. Smörjde dem sedan med en fotkräm jag köpt till Bertil. När jag sedan, en bra stund senare skulle ta på mig stödstrumporna så hade jag att göra. Fy farao så jobbigt. Vad lärde jag mig av detta: smörj fötterna innan sänggåendet och inte innan stödstrumpor ska på.

Bestämde mig för att åka och handla lite inför helgen. Startade Corollan och började skrapa rutorna men då stannade motorn i min lilla trotjänare. Den startade snällt igen och jag gav den lite gas en stund och sedan kunde jag skrapa rent rutorna. Det satt inte så hårt.

Tänkte på startbatteriet och dessa små körsträckor som det blir när den bara går till affären och tillbaka. Så jag satte kurs mot Mönsterås. E22:an var ren och torr. Det blev en tur på ca 5 mil fram och tillbaka. Det var varmt och gott i bilen på tillbakavägen.

Stannade vid Dollarstore och gick in. Var sugen på att köpa mig något som jag inte behövde men skulle göra mig glad. Hittade ingenting. Orkade inte gå in på Rusta utan fortsatte till Maxi.

Där försedda jag mig med lite smått och gott inför Melodifestivalen i morgon. Den blev en stor kasse som följde med ut i bilen. Inte bara kalasmat utan frukt mm. Nu har jag vad jag behöver inför tågresan i kväll och Melodifestivalen i morgon.

Länge sedan jag köpte lösgodis.

Startade kaffebryggaren och tog fram semlan med vaniljsmak. Satte mig i soffan och njöt.

En nyinköpt blomma fick göra sällskap med Skalman.

Precis innan det mörknade så for det runt snöflingor i luften. Jag vill inte ha denna vinter. Tänk vad skönt vi har haft i nio vintrar när vi varit i Spanien. Håller tummarna för att jag kan återgå till det härliga livet så småningom.

När det var dags för tågresandet så hade jag dukat upp med grillade revben. Coleslaw och en tekaka. Köpte en påse med tekakor som jag frös in. Bra att ha till ägg och räkmackor.

Missan har hittat en favoritplats. Ser du mig nu matte?

februari 5, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply