Torsdagen den 4 Mars.

Fössta tossdan i mass då äter vi massipantåta i Småland.

Har hör detta uttrycket hela dan i radio Kalmar. Likadant varje år. I dag så är kylan tillbaka. Dagen började med grådis men solen tryckte sig fram så småningom. Men den goa värmen från de senaste dagarna är borta.

Det hände en massa elände i Vetlanda i går. Jag missade detta i går men i dag så har det varit på radion hela dagen. Vart är vi på väg egentligen? Det är nog bäst att hålla sig hemma. Kan det hända i Vetlanda så kan det hända i Oskarshamn också. Vi har fått hit tickande bomber den senaste tiden.

Har försökt att motivera Missan att vara ute i trädgården men hon vill inte vara ute själv. Efter en liten stund så ringer hon på och vill bli insläppt. Helst vill hon att köksdörren ska stå öppen så hon kan komma och gå som hon vill. Men det dröjer nog länge tills det blir så varmt ute att det går.

I dag blev det ingen massipantåta här hemma utan gula ärtor med fläsk. Efteråt så gjorde jag tunna pannkakor som jag åt med hallonsylt. ”Rödmjölk” smakade gott till.

En torsdagsmiddag.

Så har det gått ännu en dag närmare min nya säng och husbil. Försöker tänka på dessa och glädja mig. Våren lär vänta på sig ett tag till har jag förstått.

mars 4, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply