Lördagen den 6 Mars.

Så blir det Chanel ändå!

Bytte sängkläder innan jag åt frukost. När jag satt vid köksbordet så kom det ett rådjur förbi. Det kom från gatan och hade gått mellan huset och garaget. Sedan försvann det in i skogen.

Det försvann fort ner i skogen.

Satte mig sedan i soffan med paddan i knät för att lösa Melodikrysset. Hade hunnit till hälften då jag fick ett meddelande på paddan från västkusten. Det överrumplade mig totalt. Släppte krysset och ringde tillbaks.

Chanels matte hade kommit fram till att Chanel skulle bli 3:e hund och sedan har hon hästar och kattuppfödning på gården. Matte och jag kom överens om att Chanel får det bättre hos mig där hon får mer uppmärksamhet än att gå på undantag på kenneln. Jag blev så glad att jag inte kunde hålla tillbaka tårarna. Vilken lycka.

Fick tag på min vän som skulle följa med på resan men han var inte ledig förrän på torsdag och Chanels matte tyckte det var bättre att flytten skedde så fort som möjligt. Jag kände också att det skulle bli en lång väntan ända till torsdag så jag ringde till min väninna som ställde upp. Hon är inte lika bra på att vara kartläsare och jag får köra fram och tillbaka själv. Men det ska nog gå bra.

Det skulle underlätta att ta husbilen med den fasta GPS:en men jag får nöja mig med mobilen och paddan. Onödigt att ta husbilen. Lättare att ha Chanel i baksätet på Corollan än i en husbil som hon inte varit i förut. Får vänja henne med husbilen framöver.

Chanel.

I dag så tog jag en promenad, den första sedan Anni lämnade mig. Har inte kunnat förmå mig att gå ut själv innan. Nu när jag väntade på Chanel så var det lättare. Träffade en trevlig dam med en Jack Russeltjej som hon övertagit från sin dotter. Kommer nog att råka på henne fler gånger på promenadstråket bakom tomten.

Tog Corollan och fyllde upp tanken och handlade lite inför utflykten i morgon. Ja vi åker redan i morgon. Hade svårt att sitta still resten av dagen. Tog fram de nytvättade hundkorgarna och koppel samt halsband. Jag är som ett barn dan före julafton.

Stekte några ägg som ska vara på matsäcksmackorna. Vi ska naturligtvis ha färdkost med oss. Det tar drygt 3 timmar till Torup och troligen så tar det lika lång tid hem. Det är 24 mil dit.

Hoppas att allt blir till det bästa nu. Hade ju ställt in mig på en valp men det här är mycket bättre. Vi ska säkert komma överens Chanel och jag, två gamlingar. Covid-19 släng dig i väggen.

Har suttit och pulat lite med ljudinställningen på TV:n. Saknade ljud från de bakre högtalarna. Nu fick jag igång dem. Har varit lite feg att trycka på knappar men tog mod till mig och lyckades få igång alla fyra högtalarna. Det låter mycket bättre nu. Det är en hel del som jag fått lära mig sedan Bertil lämnade mig. Det var ju alltid han som skötte det tekniska. Men bara man vågar så går det.

Köpte en grillad kyckling på Maxi som jag åt ett lår av till lite coleslaw. Resten kommer att smaka bra i morgon när jag kommer hem. Avslutade med semlan som jag inte kunde motstå. Nu är det Andra chansen på TV. Jag har svårt att koncentrera mig. Det snurrar av tankar i huvudet. Måtte det bli morgon snart.

mars 6, 2021 · Anitha · One Comment
Posted in: Hemma

One Response

  1. Reidun Utter - mars 7, 2021

    Grattis till nya vovven.Hoppas att de blir bra med Missan.

Leave a Reply