Söndagen den 7 Mars.

Vaknade kvart över fem och kunde inte somna om. Gick upp halv sju. Tittade ut och fick en liten chock.

Missan var lika förvånad som mig.

Åt frukost och gjorde matsäck. Hämtade upp mitt resesällskap klockan åtta. Det var Vasaloppet på radion men vi skruvade ner ljudet så vi kunde prata och det (pratade) gjorde vi sedan hela resan. Det var snö långt in i landet men solen som kommit fram gjorde vad den kunde för att smälta bort snön. Med mer eller mindre lyckat resultat.

Vi tog oss till Värnamo där vi dukade upp matsäcken. Å, vad gott det smakade. Hittade en liten grind i viltstängslet där vi gick in och gjorde våra behov.

Lättade fortsatte vi nu med hjälp av mobilens GPS. Vi körde inte fel en enda gång vilket var mycket imponerande.

Vi välkomnades av Veronika och tre glada hundar. Hade nästan lust att ta med alla hem. Men Chanel var helt underbar och jag tyckte vi fick kontakt med en gång.

Över en kopp kaffe ordnade vi upp det praktiska. Innan vi åkte därifrån så gick vi in till katterna som hade ett eget rum vid garaget. Där fanns det Ragdoll i många olika åldrar. De minsta var 7 veckor. Helt underbara allihopa. Men det var inte aktuellt men fler fyrfotingar till Vesslestigen.

Chanel hoppade in i bilen själv och vi startade hemresan. Hon lade sig ner efter en liten stund. När vi stannade så reste hon sig upp och undrade nog var vi var. I Värnamo stannade vi vid Mc Dounalds på begäran av resesällskapet. Det var länge sedan jag åt Big Mac och Co. Gott men vi orkade inte äta upp allt. Jag mutade Chanel lite.

På ditresan körde vi över Vetlanda men på hemvägen så valde vi Växjö. Allt gick bra. Det var lite trafik åt båda hållen. Jag lämnade av resesällskapet när vi kom till Oskarshamn och landade hemma klockan fem.

Började med att gå runt kvarteret. Chanel pinkade in reviret. Hon skvätte som en hanhund. Sedan gick vi in i huset. Missan mötte oss i dörren och försvann in i rummet där hon burrade upp sig och såg farlig ut. Det imponerade inte på Chanel. Missan försvann under soffan och Chanel gick husesyn. Jag berättade och visade.

Sedan satte jag mig i soffan för det hade varit en lång dag. Hade varit hemifrån i nio timmar. Jag fick sällskap i soffan.

Chanel är en kelhund.

Efter en stund så började hon titta efter Missan. Hon visste ju att hon var under soffan. Missan började låta men Chanel blev bara mer intresserad.

Kom fram då så vi får hälsa.
Var är du, katten?

Chanel är ihärdig. Hon har legat på golvet och tittat in under soffan länge. Missan låter ibland men inte hela tiden. Ska bli spännande att följa detta. Det kommer säker att lösa sig under morgondagen.

Jag känner att det har varit en jobbig dag och undrar hur länge jag orkar hålla mig vaken i kväll. Undrar om jag får sällskap i sängen eller om Chanel vill ligga i bädden vid sängen.

Slutar skriva för i dag och tittar på Rapport.

mars 7, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply