Måndagen den 19 April.

Gick upp vid halv åtta och åt frukost. Sedan tog vi en promenad, Chanel och jag.

Efter den så satte jag igång med att röja ur husbilen. Chanel fick följa med och hon godkände bilen med en gång. Missan kom in och hälsade på ett par gånger.

Men vad grejer det var. Varför har man bortåt tio skärbräden till exempel. Alldeles för många kastruller. Vet att det tas in den ena efter den andra utan att tänka på att redan finns flera.

Först så ställde jag grejerna på diskbänken men insåg ganska snart att det inte skulle fingera. Så det fick bli på bänken i ”skräprummet” i stället. Även i garaget står det grejer.

Fullt!
Lite kvar på diskbänken.

Det fick räcka för i dag. Satte mig sedan i solen på altanen och åt ett par knäckebröd med kanelsmak och drack kaffe i Pardismuggen, en vinst från en kroppkaketräff på Öland.

Under tiden jag fixade kaffet hördes ett vrål från altanen. Grannkatten Sigge som brukar terra Missan blev bortjagad av Chanel. Inga grannkater får vara på vår altan. Men håller de sig på andra sidan ölandstoken så är det O. K. Är förundrad över Chanel. Hon följer inte efter längre än till tomtgränsen.

Har pratat i mobilen med spanienvänner som anlänt med flyg hem till norra Sverige i förra veckan. Allt hade flutit på bra med resan. Skönt att höra.

I kväll så åt jag resten av tacogratängen. Den är bara så god.

Tog ytterligare en promenad med Chanel. Det är många som är ute och går nu i det fina vädret. Synd bara att havet kyler luften. Det är bara där vinden inte kommer åt som det är varmt och skönt.

I går kväll så såg jag på en film om Lisbet Salander i The Girl in the spiders web. Jag orkade inte se färdigt för den var så tråkig. Våld och osannolika händelser. Får se om jag orkar se den färdigt i kväll.

Har precis tittat på Fråga doktorn som hade ett reportage om NPH Normalhydracefalus. Det var väldigt bra och förklarande. Tyvärr så hade Bertils läkare på Hälsocentralen ingen kännedom om detta och det dröjde därför länge innan han fick hjälp. Han sökte för gångsvårigheter flera år tidigare utan att få någon förklaring. Jag hade naturligtvis heller ingen kännedom om denna åkomma. Nu hjälpte det dock inte Bertil att han efter en alldeles för lång tid fick sin shunt. Han hade alla symtom på NPH men också småkärlssjuka och nervcellsbortfall enligt neurologen. Jag kan inte låta bli att tänka på vad som orsakat detta. Vem vet, kanske det hjälpt om han fått sin shunt tidigare? Nu är det för sent att tänka i dessa banor utan jag får försöka att lägga detta bakom mig. Men?

När Bertil var som sjukas så skrev jag till Fråga doktorn och ville att de skulle ta upp detta med NPH men det ville de inte då. Det var för smalt svarade de. Men bättre sent än aldrig.

april 19, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply