Lördagen den 1 Maj.

Först ska jag grattulera May som har namnsdag hela månaden. HURRA, HURRA!

Vaknade klockan sex. Vet inte vad det blivit av mig, jag som sov så länge förr. Men jag lade mig tidigt i går kväll, redan vid tiotiden. Kanske var utsövd?

Låg i alla fall kvar i sängen och hörde på god musik från 60 och 70 talet fram till sju då Ring så spelar vi började. Men lite före åtta gick jag i alla fall upp.

Efter att Chanel fått kissa lite så åt jag frukost. Plockade ihop lite som skulle ut till husbilen och tvättade dra-på-lakan som jag har på madrasserna under bäddmadrasserna. Hängde ut dessa på torkställningen. Tog sedan en promenad med Chanel innan Melodikrysset.

Fortsatte med att bära ut grejer till husbilen. Programmerade in några adresser i GPS:n. Skönt att det var samma sort som den förra.

Solen sken och det var fint ute så jag satte på kaffe och micrade bullar. Satt sedan ute på altan. Vi har en liten slänt i gräsmattan som inget gräs växer på utan bara lös jord. Där slirar Orvar och fastnar. Nu bestämde jag mig för att lägga om slingan lite så att han inte ska klippa slänten. Egentligen så skulle jag ha skarvat tråden men jag gjorde en förflyttning i stället. Så nu klipper han inte på en liten bit ovanför slänten. Där kan jag ta trimmern. Det var ett negerjobb att förflytta tråden. Å vad jag saknar Bertil.

När detta var gjort så lade jag på lakanen på madrasserna under bäddmadrasserna. Nu så är dessa skyddade. Satte sedan igång med att vända stolarna om. Det var inte lätt. Instruktionerna stämmer inte och inte bilderna heller. Men till slut så blev de vända.

Förstår inte vad dagarna försvinner. Det blev dags för en promenad igen. Chanel har varit med ute i husbilen hela tiden. Vi fick besök av Missan ett par gånger också. Hon är nyfiken.

Efter promenaden så laddade jag tvättmaskinen med ullbäddens överdrag till stolarna. Ska sätta på dem tills jag har bestämt mig för om jag ska köpa nya. Tror inte de gamla passar så bra. Sedan tog jag kväller.

Så ska det bli.
Så blev det.

Pajen smakade gott. Den sorten ska jag köpa fler gånger. Drack en öl till. Mätt och belåten satte jag mig i soffan för att se kvällens underhållning på TV.

I torsdags när jag körde hem så såg jag 5 till 6 döda rådjur eller hjortar i dikena mellan Linköping och Västervik. Då såg jag bara diket till höger om mig. Det är mycket rådjur/hjortar på en sträcka där och man får hålla koll i vägrenen. Jag såg inga rådjur när jag körde där. När jag sedan körde förbi kajen i Oskarshamn så stod det en rad med fiskare där som drog strömming. Det är ett populärt nöje.

maj 1, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply