Måndagen den 3 Maj.

I morse gick jag upp redan halv åtta när radion gick igång. Duschade före frukosten. Chanel fick göra ifrån sig i skogen bakom tomten.

Jag brukar inte vara nervös men i dag pirrade det lite i magen. Anna och Johan hämtade Chanel för att hon skulle få följa med på deras promenad med Malte och Bella.

Jag satte mig i Corollan och körde till sjukhuset. Hade tid halv elva men var där redan klockan tio. Men kom inte in förrän närmare elva. Doktorn, som jag för övrigt träffade i Kalmar i höstas, kom en kvart över elva.

Jag var ombytt i en vit rock och fick lägga mig på magen. Där började bedövningen med en massa sprutor i vaderna innan behandlingen började. RF-behandling av varicer.

Venen punkterades med en tunn kanyl vid knät och en kateter förs in. Katetern är kopplad till en generator som alstrar radiofrekvenser vilket gör att elektroden värms upp under 20 sekunder. Detta gjordes på båda mina vader. Själva behandlingen kändes inte men sprutorna, de första sved en del. Allt detta tog ca tre kvart. Sedan fick jag vänta en halv timma innan jag fick åka hem. Blev bjuden på kaffe och skorpa.

Mumifierade ben. Ska ha stödstrumporna på i tre dygn. Bandaget ska jag ta av i kväll.

Hämtade Chanel som varit inne hos grannen. Det hade gått jättebra förutom att Chanel inte hade velat följa med på promenaden. Anna hade fått bära henne en bit, sedan följde hon med och de hade varit ute och gått i en hel timma. Sedan fick hon följa med dem in och de går så bra ihop alla tre. Bra!

Om jag får ont ska jag ta vanliga värktabletter och sjuksköterskan ringer om åtta veckor. Det var allt. Hoppas att jag märker skillnad efter detta.

Gjorde inte så mycket mer i dag. Tog en lite promenad med Chanel lite senare. Har inte kännt något i benen än.

Åt rester från gårdagen efter att ha kommit hem från sjukhuset och till kvällen en ägg och kaviarmacka till en stor mugg te.

Chanel busar.
här åker plychkatten på däng.

Nu blir det att gissa var folk bor snart. Ett trevligt program i SVT. Sedan hittar jag säkert något på SVT Play eller CMore.

maj 3, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply