Söndagen den 23 Maj.

Pingstdagen 2021.

Gick och lade mig halv elva i går. Tänkte ligga och lyssna på radion och höra vem som vann men somnade ifrån alltihopa. Tydligen så vann Italien och Tusse kom på 14:e plats. Men jag bryr mig inte så mycket. Tyckte det var bättre förr när man kunde gnola på låtarna som var med i tävlingen. Nu känner man ju knappt igen dem när de spelas på radion.

Vaknade lite i sex och satte på radion men somnade ifrån den snabbt. Gick upp strax före halv nio. Det var blött på marken så det hade nog regnat i natt. Släppte ut Chanel och Missan för en första kiss. Chanel kom in igen när hon var färdig men Missan var kvar ute en stund till. Fick torka av hennes tassar när hon kom in. Lite protesten men det bryr jag mig inte om.

I morse så åt jag den sista havrebullen till frukosten. Har några köpebröd i frysen så jag kan vänta lite med brödbak. Har jäst i kylen så när lusten faller på är det bara att sätta igång.

Vädret var väldigt opålitligt med skurar som plötsligt kommer. Betalade medlemsavgiften till Partrederiet Klara Marie. Blev kallad till ett årsmöte. Skulle gärna gått dit om det inte vore så långt. Skillinge ligger en bit ner i Blekinge. Blev bekant med segelskutan Klara Marie genom en skeppare som vi träffat i Spanien på vår camping där. För några år sedan seglade vi med skutan, ihop med flera vänner från Spanien, från Skillinge till Äpplemarknaden i Kivik och hade sedan party i Skillinge. En mycket trevlig träff.

En bild från däck.


Kväll utanför skepparens villa.

Det blev en träff ett senare år, då stod vi med husbilarna vid kajen och åt gott till musik. Dagen efter seglade de flesta av oss, dock inte vi, till Bornholm. Hittar några bilder därifrån också. Förstora genom att spreta med fingrarna?!

Det är härliga minnen som dyker upp. Å, vad jag saknar den tiden!

Blev sugen på något gott till kaffet. Gjorde mig en bakelse av sockerkaka, grädde och vildhallon från frysen.

Jätte gott!

Det var inte lätt att ta en promenad i dag men till slut lyckades jag komma iväg mellan två skurar. När vi gick förbi platsen där Chanel såg ekorren häromdagen så stannade hon och tittade upp mot träden. Jag sa att ekorren inte var där nu men jag hade fel. Tittade upp i trädet och där var Kurre och hoppade mellan grenarna.

Titta matte, där är den.
Mig lurar den inte.

Vi hann hem innan nästa skur. Bakelsen gjorde mig proppmätt så jag vet inte om jag ska ha mer i kväll. Kanske en köttbullemacka lite senare.

Nu så ser jag på Landet runt till att börja med. Sedan vet jag inte vad det blir.

maj 23, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply