Tisdagen den 22 Juni.

I natt så hade jag inget tyngdtäcke över mig utan bara ett påslakan. Fönstret var öppet och takfläkten på lägsta snurr. Tidigt på morgonen fick jag dra över mig överkastet. Har sovit bra under natten.

Vaknade till en grå himmel men en tryckande värme. Missan är rolig, hon följer med Chanel och mig ner i skogen bakom tomten. Men sedan stannar hon ute. Jag kan inte låta Chanel ligga lös ute på gräsmattan för hon har span på ekorrar i träden bakom grannens. Ser hon en ekorre så drar hon fortare än kvickt. Då finns ingen broms. Därför får hon inte vara ute på tomten själv.

När vi gick förmiddagspromenaden så mötte jag en f d jobbarkompis. Hon jobbar nu med barn och de var också ute på promenad på Rudabanan. Vi blev stående en stund och pratade. Barnen fortsatte med de andra vuxna och hon fick gå ikapp dem när vi pratat färdigt. Det var roligt att se och prata med henne.

Sedan åkte jag iväg med Corollan och handlade lite. Stannade först vid Rusta och Dollarsore. Köpte en kyldyna men det är ingen som uppskattar den? Fortsatte sedan till Maxi. Där utanför träffade jag en som jag gott på utbildning med för en herrans massa år sedan. Roligt att prata med henne också.

I dag så kokte jag upp de sista potatisarna i kylen. Köpte nya potatisar för O,01 kr på Maxi. Stekte sedan de kokta och prinskorvar från frysen. Smakade gott. Vatten till.

Köpte öl 2,8% i dag, de kostade 10:- mindre per liter än de alkoholfria ölen. Finns ingen anledning att köpa dyr öl. Ska väl vänja mig med lite alkohol i ölen igen.

Orvar har fått jobba i dag. Gräset och ogräset har växt. Solen kom fram på eftermiddagen men de mörka molnen kretsade runt på himlen. Hoppas vi får lite mer regn. I morgon ska den värsta hettan lämna oss och det är jag glad för. Som det har varit de senaste dagarna har varit jobbigt. Bara att sätta sig i Corollan som har varit som en bastu har varit en utmaning. Fastän alla fönster har varit öppna så har det inte blivit uthärdligt förrän jag har varit framme dit jag skulle.

Har inte kunnat vistas i trädgården heller utan mest suttit inne med fördragna persienner mot solsidan. Nu kanske det blir uthärdligt i morgon. Kanske dags att pimpa husbilen lite?

Nu ska jag äta jordgubbar med grädde. Köpte ett litet paket inne på Maxi i stället för en stor kartong utanför. Får väl parkera Orvar också.

Här ligger Ölandsbåten och väntar. Den ska jag inte ta.

juni 22, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply