Söndagen den 27 Juni.

Då var denna helg till ända. Den värsta midsommar som jag haft. Som tur var så har det varit ett grått och blött väder. Så det har passat att sitta inne och se på TV.

Jag har fått många hälsningar och ett par mobilsamtal. Ett från sonen där han meddelade att de skulle åka till Öland och stanna till hos mig på söndagen, alltså i dag.

Så jag har städat på morgonen. Värmen är tillbaka. Så när jag var klar med städet så var det bara att ställa sig i duschen.

Har också handlat och promenerat med Chanel. Plockade ut dynorna till utemöblerna och vevade ut markisen. Riggade duschen, vilket behövdes efter promenad och bärandet av dynor. Nu står duschen nästan på altanen för att inte störa Orvar i sitt arbete. Det blir lite blött på uteplatsen men vad gör det? Jag duschade ett par gånger. Chanel skulle behöva duscha hon också för det är varmt för henne. Men det vill hon inte. Hon går hellre in, där är det svalare.

När jag var klar med alla bestyren så satte jag mig under markisen och löste korsord. Då började det mullra inifrån skogen där himlen var mörk. Jag parkerade Orvar och drog ur sladden försäkerhets skull. Men det blev inget av åskvädret. Solen kom tillbaka och värmde på.

Grannens gamla katt, Morris, har legat på andra sidan vår häck och Chanel har varit nyfiken. Har fått ropa på henne flera gånger för den katten är bra gammal och den får inte Chanel jaga. Häcken är tät och längst ner så finns kompostgaller så tror att Morris är säker.

Myggljus till kvällen.

Visste inte om Linköpingsborna ville ha mat eller fika när de kom men de hörde av sig när de startade och då hade de ätit så det blir fika.

De kom lite efter halv åtta och då fikade vi på altanen. Det var härlig kvällssol där då. Chanel har varit medelpunkten i kväll. Många händer som kelat med henne. Missan har bara visat sig och håller sig undan.

Plötsligt så satte Chanel fart ner i skogen men kom tillbaka när jag ropade. Jag visslade och ropade på Missan också. Då kom hon innefrån? Har missat att hon gått in.

Vi satt ute tills klockan blev halv elva. Då gick sonen med familj till sin husbil som står i slutet på gatan. Jag gick in och startade diskmaskinen.

Ropade in Missan och ordningen var återställd.

juni 27, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply