Måndagen den 28 Juni.

Gick upp lite efter halv åtta när klockradion gått igång. Bytte i sängen och laddade tvättmaskinen med de utbytta sängkläderna. Mitt besök kom in lite i nio och vi åt frukost. Det hade gått utmärkt att sitta ute men var bekvämare att sitta vid köksbordet.

Jag fick hjälp med att fixa belysningen i badrumsskåpets lampa i luckan. Den glappar och lyste bara när luckan var stängd. Med lödkolven så blev den helt O. K.

Det är varmt i dag. Bortåt 29 grader. Vi satt ute ett tag och pratade. Viktor, mitt 18 åriga barnbarn ville åka hem för han hade ont i ryggen efter natten i deras husbil. Emilia, 13 år ville fortsätta till Öland. De enades om att fortsätta men lovade sonen att inte vara borta så länge.

Klockan hann bli bortåt halv två innan de kom iväg. Jag gick min vanliga runda med Chanel. Hon har gillat att ha besök. Hon är så social och blir lätt omtyckt.

Jag hade flyttat Corollan för att de skulle få plats bredvid min husbil på uppfarten men det blev för trångt så de stod längst ner på gatan med sin bil. Nu skulle jag flytta tillbaka Corollan till uppfarten. Men åkte i stället till Elon och tittade på kyl och frys. I dag så har jag två kyl/frys skåp och det är bara en stapel som fungerar. Trodde att det skulle räcka till mig men det är så fullt i både kyl och frysdelen att jag inte hittar någonting. Sedan kan det nu fungerande skåpet gå sönder när som helst, det är ju lika gammalt som det som gick sönder.

Nu har jag beställt en kyl och en frys i ett paketpris. Trodde jag skulle få vänta innan jag skulle få dessa men de kommer till butiken redan på onsdag. Så på torsdag skulle de kunna vara hos mig.

Ska bli bra när det nya är installerat och det gamla är borta. Det sköter firman om. Det kostar naturligtvis extra.

Det har varit så varmt att det inte har gått att sitta ute. Tror jag får köpa ett litet bord och stol att sätta på andra sidan huset, ut mot gatan, där det är skugga. Men värmen håller kanske inte i sig så länge till. Ska väl försöka komma iväg med husbilen också. Men får vänta på kyl/ frys och sedan ska Corollan in till Bilakuten för felsökning av AC:n på torsdag. Sedan är jag ledig. Frågan är bara vart ska jag åka?

Har ätit en paj i dag. Köpte en fläsytterfile för att bjuda på men det blev ingen mat lagad så den får jag frysa in om jag inte får mer besök.

Var ner i skogen med Chanel och då dök Missan upp. Undrar var hon är hela dagarna? När vi går där på stigen så kommer Missan rusande och klättrar upp en liten bit i träden och sedan ner igen och upp i nästa träd. Chanel bara häpnar. Tror hon gärna skulle vilja klättra själv. Då skulle inte ekorrarna klara sig.

Såg precis på meteorologens prognos på TV att det troligen kommer lite regn här framöver. Det ska bli skönt. Sedan bättre väder framåt helgen igen. Passar mig perfekt.

juni 28, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply