Torsdagen den 8 Juli.

Somnade sent och vaknade tidigt. Låg länge och försökte somna om men till slut så började Chanel tjata på mig så jag tog en promenad med henne vid åtta. Det var redan varmt ute. Gick in till min bror och åt frukost när vi kom tillbaka.

Där stor husbilen bra.

Bekvämt liv detta. Lite senare så tog vi husbilen och åkte till mitt favoritställe vid Göta Kanal. Där stod redan några husbilar. Vi plockade ut ett par stolar och ett bord. Det kom några båtar och väntade på att bron skulle öppnas men det verkade vara något fel på den. Bommarna gick ner men bron öppnades inte. Detta hände gång på gång. Till slut så hade många båtar samlats på båda sidorna om bron. Det tog drygt en timma innan de lyckade öppna bron. Båtarna som väntade låg alldeles där vi stod. Vi tyckte det var roligt men tror inte båtfolket var lika roade. Men hörde inga sura röster. De lade till vid kanten på Smögen vis. Vi hade fin utsikt medan vi fikade.

Här börjad det köra ihop sig.
Fler och fler båtar kom.
Här var det fullt.

När väl bron var öppen så flöt det på bra och samlingen upplöstes lugnt. Inga irriterande miner.

När vi körde till Göta Kanal så passerade vi avfarten till vår kusin och vi kom överens om att vi skulle besöka henne och hennes man på hemvägen. Det var många år sedan jag träffade dem och det var roligt att ses. Vi satt i deras trädgård och drack hemgjord rabarberssaft. Chanel charmade dem som hon alltid gör med allt som går på två ben.

Min bror i mitten..

Vi blev sittande hos dem i ett par timmar och pratade om gemensamma minnen. En mycket trevlig eftermiddag.

Jag var sugen på ett bad och vi tog brorsans bil till Varamon, nordens största insjöbad. På väg till stranden ringde en kär vän från Piteå och jag lovade att doppa mig för henne också. Du fick vara med på mitt dopp.

Där vi var, var det tillåtet för hundar att bada också. Men Chanel var kvar i husbilen så hon missade badet.
En badpojke på väg ut i det långgrunda vattnet.
Vi fick sällskap av en badanka.

Det var så varmt vid Göta Kanal och vi tyckte det var skönt när det kom små moln men när vi kom till Vätterns strand så hade molnen hopat sig och solen gömde sig väl men vattnet var varmt.

När vi kom tillbaks till mina fyrfotingar så var det dags för mat. Vi var hungriga och det vankades grillad fläskytterfile men nyuppgrävd potatis och god sås.

Vi avslutade kvällen i den inglasade altanen med Chanel och Missan som sällskap. Missan tittar storögt ut genom glasrutorna som går ända ner till golvet.

I kväll blir det inte lika sent som i går för jag är trött.

juli 8, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Någon stans i Sverige

Leave a Reply