Fredagen den 9 Juli.

Gick upp vid åtta och tog en promenad med Chanel så hon fick uträtta sina behov. Gick sedan in till min bror för att äta frukost. Tog med lite vatten in för de hade sagt på radio Östergötland att det fanns en vattenläcka i Råssnäs i Motala och staden var utan vatten. Men vattnet hade kommit tillbaka utom precis i Råssnäs. Så det blev frukost. Och en dusch.

Det är fortfarande för varmt på den inglasade altanen så vi hade suttit inne i köket och ätit frukost. Sedan gick vi ner till uteplatsen vid friggeboden, där var det ingen sol. Vi satt där och väntade på att min brors särbo skulle komma från Jönköping. Både Missan och Chanel var med oss.

När särbon kom så packade vi in oss i husbilen och åkte till samma plats vid Göta Kanal där vi varit i går. I dag var det inte lika hett som i går för det var en del moln som drog förbi. Vi fikade vid kanalkanten och såg några båtar passera. Inte så många som i går men det räckte till. Det gick förbi ett par små killar med metspön och en kasse med abborrar och en stor gädda i. De var så nöjda.

Det gick åt vatten i dag.

När vi tröttnade på att sitta och titta på båtar så körde vi till Cloetta. Där gick vi tjejer in och handlade choklad medan bror och Chanel tog en promenad.

Det var kö in. Bara 23 personer fick vistas i butiken.

Med choklad i lasten så körde vi hemåt. Tog en liten avstickare genom Borensberg. Mysigt samhälle. Nästa stopp blev vid Borenshult där vi köpte mjukglass. Satt och tittade på den sista båten som slussade där i dag. Nästa öppning var klockan 10.30 i morgon.

Innan de körde iväg till slussen så hade barnen badat i kanalen.

Hemma igen på Saxvägen så satte vi oss vid friggeboden igen. Det kom några droppar regn så markisen vevades ut. Men det blev inget av regnet. I morse så hade de till och med sagt på radion att det kunde bli åska framåt kvällen men av det blev det inget.

Jag fick god mat i dag också. Resten av fläskytterfilen grillades och det fanns nyupptagen potatis i kastrullen. God sås och sallad till.

Köttet på grillen på utsidan.

Sedan hämtade jag mina kära sambos och vi tillbringade kvällen på altanen. Vi tittade på Tildes och sedan en repris på Sven-Ingvars schow. Såg sedan en söndagsandakt från Motala kyrka där brorsbarnet medverkade med sång och spel, som min bror spelat in från TV. Han är så duktig mitt brorsbarn Jocke.

När vi gått ut till husbilen, Missan, Chanel och jag så började det smattra på husbilstaket. Nu ska jag gå och lägga mig.

juli 9, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Någon stans i Sverige

Leave a Reply