Tisdagen den 13 Juli.

Har sovit gott i natt i min underbara säng. Vilken skillnad mot sängen i husbilen. Kanske man skulle byta ut sängbotten?

Det har kommit 18 mm regn i natt och på morgonen. Tor har varit på besök också. Han har härjat ordentligt. Inte alldeles intill men ganska nära. Men när jag gick upp vid nio så var det varken regn eller åska. Chanel såg en ekorre en bit bortom granntomterna och hade svårt att slita sig. Men följde med ner en sväng i skogen så hon fick göra ifrån sig. Missan var med och klättrade i träden. Chanel är så avundsjuk på henne. Å, vad hon skulle vilja kunna klättra hon med.

Åt sedan frukost med köksdörren öppen. Nu är rutinerna tillbaka på både gott och ont.

Tog den gamla vanliga promenaden med Chanel så hon fick fylla på revirkisset. Det var varmt och inbjöd inte till någon längre promenad. Släppte henne i skogen bakom tomten och hon försvann åt sidan. När jag ropat en stund så kom hon från tomten. Då hade hon sprungit runt. Det gör ju inget bara hon inte springer upp på grannarnas tomter och stör dem.Nu har hon fått vara lös på tomten hela dagen och hållit sig där.

Fick detta fina kort på Chanel som halvåring. Bäst i Rasen som valp. Inte dåligt. Hon ser lika dan ut i dag, kanske lite grått runt nosen?

Jag har kört en tvättmaskin och hängt ut. En fläck på en t-shirt var kvar. Jag provade en massa knep. När jag tog ut Fläckborttagar-flaskan så tappade jag den i golvet. Den var gammal och sprack. Plastmattan fick tvättas och golvet svabbas. Fläcken var kvar. Gick på med såpa men fläcken kvar. Sprayade Klorin och det blev bättre. Nu hänger den på tork. Hoppas att fläcken är borta när den torkat.

Satt inne i soffan och läste HJ. Saknade Chanel och letade. Hon låg på trappan i solen.

Helt utslagen.
Hon märkte inte att jag drog myggnätet åt sidan.

Blev lite tom i magen och visste inte vad jag skulle ta att äta. Det blev ett par knäckebröd med ost och kaviar på. Tog först upp en plastpåse med något kött i från frysen men stoppade tillbaka den igen. Senare hittade jag en påse med kycklinggryta som jag värmde i micron och kokte potatis till. Det blev min middag i dag.

Plockade av de mogna hallonen på mina buskar i skogskanten och en buske ut mot gatan. Det blev så det skulle räcka till kvällen. Men hittade ingen grädde i kylen, trodde jag hade lite kvar. Ställde in hallonen i kylen och väntar tills jag köpt grädde. Det sk vara grädde till!

Det har varit varmt i dag och värmen sk hålla i sig i flera dagar. Är lite sugen att åka till Öland men det är alldeles för mycket folk där nu. Pratade med grannarna och de håller med. Får väl hålla mig hemma tills värmen har minskat något.

I kväll så ska jag se Allsång på Skansen och sedan Morden i Midsomer. Det går åt en del bubbelvatten om dagarna.

juli 13, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply