Tisdagen den 20 Juli.

I går kväll så var det ”bara” 14˚ ute när jag lade mig. Det var skönt i sovrummet. Sov gott men var uppe och såg dagens avsnitt av McLouds Döttrar halv sju. Somnade om och gick upp lite före halv nio.

I dag var Missan med i skogen igen. Hon springer om oss, Chanel och mig, så det dundrar i backen på väg tillbaka. Men ville inte med in. Jag gjorde i ordning frukosten och gick sedan för att duscha. Blev glad när jag kom ner till dukat bord?

Efter att håret torkat och de sociala medierna gåtts genom så frågade jag Chanel om vi skulle köra en repris i dag. Hon nickade till svar.

Tog Corollan ner till Ernemar. Hittade ingen parkering med skugga. Det var många som låg på klipporna i dag. Vinden hade vänt och det var utvind. Tomt på hundbadet i dag också men det dök upp en stor långhårig schäfer med husse efter en stund. En del båttrafik i dag också.

Klipphund.
Soldyrkare.
Segelbåt på väg ut till havs.
Ölandsfärjan på väg till kaj.
Bara tassbad i dag också.
Pelargon caféet.

Vi gick till Pelargon cafét för en kaffe med pelargontårta. Där var det fullt i dag. Satte mig utanför en stund tills det blev ledigt. Det satt en före detta granne vid bordet bredvid och vi började prata efter en stund. Det var ca 30 år sedan hon flyttade. Vi skvallrade en stund. Hon är änka liksom jag och satt med en väninna. Det var roligt att prata med dem.

När vi kom till bilen så var den som en bastu. Öppnade alla fönster när jag körde i väg. Kom en liten bit sedan sprang två unga råbockar över vägen precis framför mig. Chanel såg dem inte men måste anat något för hon reste sig upp från sätet bak och kikade ut. Hon kanske hörde när de landade i buskaget bredvid vägen. Där förväntar man sig inte att rådjur ska springa över vägen. Lite läskigt.

Missan mötte oss på uppfarten när vi kom hem. Undrar om hon ligger under husbilen och väntar?

Jag har världens bästa grannar! I dag så kom de med blåbär. De är underbara. Ska bli gott i kväll med blåbär och grädde.

Lagom till två tallrikar.

Var sugen på pommes i dag. Så jag åkte ett varv runt McDounalds och köpte en Big Mac och Co. Den smakade gott. Blåbär till efterrätt.

juli 20, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply