Lördagen den 24 Juli.

Vaknade tidigt i dag också. Men gick inte upp förrän vid åttasnåret. På radion var det sport. Synd att jag inte är intresserad.

Har lite svårt att ta mig ur sängen. Tur att frukosten hägrar. Stängde av radion. Den brukar gå hela dagarna annars. Undrade hur det skulle bli med Melodikrysset och googlade på radiotablån. Det började halv tio så jag satte på radion igen. Satt sedan vid det öppna fönstret i sovrummet.

Stor dramatik utanför fönstret.

Första tanken är: var brinner det?

Men så är det när man bor granne med två som jobbar i räddningskåren. Ibland så kommer de förbi med ambulans också. Värre var det inte. Skönt.

Krysset klarades av snabbt och nästa lördag börjar krysset klockan 11.03. Chanel ville gå sin runda och naturligtvis så gjorde vi det. Halvvägs på stigen fram till huset så har något korsat stigen. Hon var tokig i morse och även nu så ville hon undersöka på båda sidor om stigen. Kanske en katt eller rådjur eller en hare, vad vet jag. Chanel berättade inte heller.

Funderade på vad jag skulle göra med alla blåbären jag fick av grannarna i går. Synd att bara äta med mjökblandad grädde på tallrik.

Först så hämtade jag en app i AppleTV med P4 plus. Höjde ljudet och gick ut i köket. Satte igång med att göra blåbärsmuffins. Efter det så gjorde jag två små pajer med blåbär. Vispade till lite marsansås.

När pajerna var klara så satte jag på kaffebryggaren. Det smakade gott med paj och kaffe. Den andra pajen tar jag i morgon.

Gott i gott gott!
Dessa ska förpassas in i frysen till kommande fika.

När jag diskat efter mig så flyttade jag bordet och stolen till skuggan vid häcken och löste korsord med saft i glaset. Synd bara att ljudet från P4 plus inte når dit.

Lagom varmt.
Chanel följde med till skuggan när jag tog kortet. Sedan blev hon kvar där. Hon varierar sig genom att ibland lägga sig i solen.

Blev sittande i skuggan ett bra tag. Gick sedan in till grannen och vattnade deras tomatplantor och en del blommor. Chanel satt på rätt sida kompostgallret och väntade på att jag blev klar. Hon är så duktig. Men ser hon en ekorre så sticker hon.

Gick in och paketerade muffinsen och stoppade dem i frysen utom två. Kan berätta att de var jättegoda.

Blandade jordgubbarna som var kvar från igår med blåbär och hällde på grädde.

I går kväll när jag var ute med Chanel innan sänggåendet så höll jag på att trampa på en mus/sork som slank ner i hålet där Missan brukar sitta och vakta. Jag fick ta ett skutt för att inte trampa på den. Chanel missade den helt. Dålig råtthund.

I kväll ska jag höra på min favoritkille på radion när han spelar min musik mellan 23.00 till 00.00. Han har så härlig röst och dialekt och musiken är i min smak.

juli 24, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply