Fredagen den 6 Augusti.

I dag är det ett år sedan min käre livskamrat, Bertil gick bort. Det har varit ett jobbigt år och är fortfarande jobbigt. Men nu ska jag ta nya tag och leva mitt liv och minnas det som var, men livet måste gå vidare sägs det.

Här på campingen i Hultsfred lyser solen på i min lilla husbil. Badväder varje dag. Den tryckande värmen som har varit har nu gått över till vanlig svensk sommar. Växlar mellan sol och moln. Varmt när solen skiner och nästan kallt i skuggan. I dag så blåser det lite också.

Vinden var kyligare än vattnet.

Ett litet missöde hände medan jag kokte tevatten. Missan satt på bordet inne i busbilen med sele och lina på sig. När hon hopade ner så fick hon blomkrukan med sig och sprang ut genom den öppna dörren. Linan satt inte fast i andra änden så när hon sprang så satt blomman kvar i linan. En stor labbe fick syn på henne och satte fart. Missan sprang in under grannens husbil och kröp upp under motorrummet.

Där satt hon bra tyckte hon. Jag bad grannen öppna huven och där satt hon. Det gick bra att lyfta ut henne men linan satt fast. Jag fick krypa under bilen och ta loss karbinhaken som fastnat. Sen återstod bara att få bort all jord inne i husbilen. Sedan satte vi oss och åt frukost.

Vi har bestämt oss för att stanna en natt till här innan vi åker. Jag har gått så jag fått skoskav på stortån. Får byta skor så blir det nog bra.

Sen förflöt dagen i lathetens tecken. Hundpromenader några gånger. Bad blev det bara före frukosten sen var det inte så lockande. Det blåste kyligt emellanåt.

Grillade korvar med bröd till mat. Lite senare serverades det ost, kex och äppleskivor. Avslutade med kaffe inne i husbilen. Klockan blev mycket innan jag kröp ner under täcket ihop med Chanel.

augusti 6, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Någon stans i Sverige

Leave a Reply