Söndagen den 8 Augusti.

Måste erkänna att jag somnade före att programmet jag ville höra på radion igår kväll, var slut. Sov hela natten. Vaknade av att det smattrade på husbilstaket. När jag tittade ut så var det inte så farligt. Det låter mer än det är.

Tog en liten promenad med Chanel innan jag gick in i huset och åt frukost. Det regnade och åskade. Jack tyckte inte om mullret men Chanel brydde sig inte. Hon bara undrade varför Jack började skälla.

Jag gick ut i husbilen och fixade lite för vi skulle åka iväg en bit där hundarna skulle kunna springa lösa. Jag tog med kaffebröd och gick in igen för att få kaffe.

Regnet upphörde och vi åkte bil i några minuter. Sedan gick vi på en liten skogsväg där det inte kunde komma några bilar. Chanel for omkring som en lite furie men höll kontakt med oss. Ibland fick jag ropa men andra gånger kom hon ändå. När vi kom tillbaks till bilen så var båda hundarna alldeles slut och samsades bra bak i bilen. Det gjorde de även på ditvägen.

Två nyfikna kompisar.

Jag blev sedan lite guidad i omgivningarna. En lite glashytta för turister, Orranäs. Där passade de på att ta paus när vi kom. Körde förbi campingen i Orrefors, den kan rekomenderas.

När vi kom tillbaks till huset så var hundarna helt slut och hittade var sin plats att sträcka ut sig på.

Chanel hittade en bädd under köksbordet.

Jag blev bjuden på korv med bröd innan jag började hemfärden. Chanel sov hela vägen under bordet i husbilen. Det regnade på mig och vindrutetorkarna fick jobba. Tog nästan en och en halv timma tills jag var hemma.

När jag hade backat upp på infarten så kom Missan fram, hon ligger bak medan bilen rullar, hon kikade ut genom fönstren och jamade högljudt. När jag tagit av henne selen så öppnade jag husbilsdörren och hon var snabbt ute.

I regnmätaren var det bara 3 mm. Plockade in det nödvändigaste från husbilen och tömde nästan kyl och frys. Tittade sedan över huset och det hade klarat sig bra medan jag varit borta. Grannen kom med ett brev från optikern, det var allt som kommit på fyra dagar.

Jag har inte gjort många knop sedan jag kom hem. Satte mig i soffan och satte på TV:n. Gjorde mig en köttbullemacka och tog en öl till. Chanel var lite busig först men sedan så slocknade hon i soffan. Missan var ute ett tag och kollade läget men kom in när regnet började. Det åskade lite och en smäll var ganska nära. Missan kom in och jag stängde köksdörren. Hon intog sin pedistal och verkade nöjd med att vara inne.

Solen tittade fram igen.

Nu har jag tittat ikapp några serier som jag missat. I kväll blir det Barnmorskan i East End. Sen ska det bli skönt att ligga i min favoritsäng igen. Sängen i husbilen är inte den bästa.

augusti 8, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma, Någon stans i Sverige

Leave a Reply