Onsdagen den 11 Augusti.

Även denna dagen började med strålande solsken. Mornarna är ganska lika varandra. Först en liten promenad ner i skogen. Missan följer med Chanel och mig. Sedan stannar hon kvar ute medan Chanel och jag går in för att äta frukost. Åt den sista havrebullen.

Efter en promenad lite senare så satte jag igång med att baka. I dag var degen kladdig så det gick åt mycket mjöl under utbakningen. Det är ganska lite jobb egentligen. Den mesta tiden går till att låta degen jäsa. Utbaket går fort. Det blir 32 bullar.

Dags att börja utbaket.
Dags att skjuta in plåten i ugnen.
Resultatet= 32 bullar.

Vi tog igen oss lite Chanel och jag efter bullbaket. Chanel är så intresserad av mitt bak. Hon kollar vad jag gör. Undrar vad hon gjorde i sitt förra boende? Då kanske hon fick vara med och baka?

Molnen har avlöst varandra under dagen. När jag vilat en stund så blev jag sugen på att provsmaka men bestämde mig för att först ta en promenad med Chanel. Vi gick På Rudabanan. Jag lät Chanel vara lös för det var inte så mycket folk i farten. Hon är lätt att ropa in om det kommer någon. Det kom ett par cyklar och ett par som promenerade. Innan vi vände så var Chanel så törstig att hon drack lite vatten från dammen. Hon har verkligen avverkat en mycket längre sträcka än vad jag går.

Hela vattenytan är grön av alger.

Chanel var riktigt flåsig när vi kom hem. Grannens dotter och måg satt i skuggan och naturligtvis så måste Chanel dit och hälsa. Kunde inte stoppa henne. Tur att de gillar djur.

Gick sedan in och paketerade havrebullarna. Å, vad de var goda med smör och ost på. Hade tänkt att dricka kaffe till men ändrade mig och drack mouserande vatten i stället.

Under tiden jag skrev detta så kröp det en fästing över skärmen. Undrar var den kom ifrån? Jag förpassade den till toaletten och spolade! Så kan det gå.

Jag slarvar lite med maten i dag och tar ännu en havrebulle lite senare. Då med en mugg te till. Ska bli gott. Synd att jag inte kan förmedla doften av nybakat till er som läser detta. Eller ännu hellre bjuda på en macka.

augusti 11, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply