Tisdagen den 17 Augusti.

I morse var Chanel sitt vanliga jag och skötte om toalettbestyren så vi kunde gå in och fixa frukost. Missan blev kvar ute. Jag duschade före frukosten. Sen kollade jag över de sociala medierna. När håret var torrt så tog jag en tur med Chanel.

Kom iväg tidigt till tandläkaren. Jag var framme i Timmernabben en halv timma för tidigt så jag åkte ut till Ocknö och såg mig omkring. Där finns många fina villor.

Parkerade ca 100 m från tandläkarens hus och klev in. Det var tre omlagningar i framtänderna och så fixade han till min missfärgade framtand. Det blev så bra att jag kan le stort framöver. Precis när jag betalat för kalaset så öppnade sig himlen. Först tänket jag sätta mig ner och läsa en tidning men sedan bad jag om en sopsäck. Kan kungen så kan väl jag. Med ett hål i botten på säcken så jag såg ut så klev jag ut genom dörren ivrigt påhejad av tandläkare, sköterska och nästa patient.

Blev lite blöt när jag tog av säcken och klev in i bilen. En liten stund senare så la vindrutetorkarna av, bara så där. Först tänket jag att en säkring kanske gått men det är nog troligare att motorn lagt av. Det regnade fortfarande ihärdigt och det var svårt att se ut. Men jag körde försiktigt och letade efter någonstans att stanna och vänta ut regnet.

Efter ett tag så avtog det värsta och det gick bra att ta sig fram. Då funderade jag på vad jag skulle göra åt detta. Kom fram till att det bästa var att åka till Bilakuten, där Corollan känner sig hemma. De kunde naturligtvis inget göra i dag men jag ska ställa dit bilen i morgon kväll. Behöver inte Corollan mer den här veckan. De ska kolla vad det är för fel och höra av sig.

Det regnade bara lite på hemvägen och jag såg bra utan torkare. Missan dök upp och ville in. Hon hade varit ute sedan i morse men var inte ett dugg blöt. Hon vet var hon ska slippa bli sur. Chanel blir så glad att hon har svårt att andas. Härligt att bli så väl mottagen när jag kommer hem. Bedövningen släppte och jag kunde åter röra läpparna.

Min käre bror hade ringt, vilket jag missat så jag ringde upp honom. Han satt ute i solskenet i Motala. Vi pratade en stund. Glad att jag har honom.

Egentligen skulle jag handlat lite i dag men utan torkare så väntar jag tills i morgon. Det har regnat mer i eftermiddag men Chanel och jag kom lindrigt indan när vi tog en promenad, bara lite regn.

Tog upp en påse med kycklinggryta från frysen som jag åt med kokt potatis. Jättegott!

Jag brukar inte kommentera vad som händer i världen på min blogg men nu kan jag inte hålla mig. Tycker det är hemskt detta som händer i Afganistan. Tycker så synd om den lilla människan. ”Hela” världen förfasar sig men kan ingenting göra. Tackar min lyckliga stjärna att jag är född i Sverige trots att det börjat likna Vilda Västern här.

I kväll är det avslutning på Allsång på Skansen. Undrar om de kan matcha Lottas avslut i går. Tyckte hon avslutade med den äran. Härlig uppvisning av bra artister.

Göta Kanal.

augusti 17, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply