Tisdagen den 24 Augusti.

Gick upp vid åttatiden i morse. Solen sken ute och inga regnmoln i sikte. Efter Chanels kisserunda så åt vi frukost.

Klockan elva skulle vi vara hos veterinären i Mönsterås så kvart över tio gick vi ut till Corollan. Pratade lite med grannen tvärs över gatan. Hon har troligen inflammation på balansnerven? Inget roligt alls.

Chanel och jag kom fram till veterinären fem minuter i elva. Tog på mig ett munskydd men det kom ut en människa från kliniken utan skydd så jag tog av mig mitt igen. Kan ju inte andas med det på.

Chanel fick sin rabiesspruta utan gnäll. Men sen skulle klorna klippas. Hon tycker inte om att göra detta. Nu ville jag se hur långt ner man kunde klippa dem. Så Chanel fick ligga på sidan och en sköterska satte igång med att klippa dem medan jag och veterinären höll fast henne. Det kommer att bli svårt för mig att klippa klorna själv men nu ska jag hålla efter dem med slipmaskinen jag köpt för ändamålet.

Mina andra hundar har jag haft i knät med ryggen mot min mage och alla tassarna framåt. Det har gått så bra att klippa klorna på dem. Men Chanel tycker inte om att sitta så, luta sig mot min mage. Tror hon tycker att hon inte har någon kontroll då. Hon kan inte koppla av. Synd att hon är så fjantig.

Det kändes lite konstigt att köra Corollan utan vimdrutetorkare. Dessa låg i bagaget. Men solen sken hela tiden och ingen polis i sikte.

Inga vindrutetorkare.

Har varit iväg en runda till Maxi och handlat lite. Det ska bli regn framöver och då kan jag inte använda bilen.

När jag satt i soffan så fick jag syn på en inneboende på väggen över TV:n.

Till höger om lamporna sitter den.
Det var en rejäl spindel med kraftig kropp.

Den försvann och jag är inte orolig för att den bor hos mig. Den kanske kan göra någon nytta med att hålla efter annat småkryp, om det finns några. Döpt den till Charlotte.

Har tagit ett par promenader med Chanel i dag. Ska bli skönt när hon har löpt färdigt så hon kan gå lös på tomten igen.

Har pratat med min bror i dag han är på semester med husvagnen i Simrishamn med vänner. De hade det bra där nere. Gav honom ett förslag men tror inte han nappar på det. Frågan är fri.

Dagen middagsmål blev potatismos och korv. Gott med tomater och gurka till.

I kväll så frågar vi Lund igen. Har också börjat titta på polisserien Anna Phil på CMore, en dansk serie. Mycket bra att fördriva tiden med.

augusti 24, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply