Lördagen den 28 Augusti.

Ännu en regnig dag. Inte många stunder det inte regnat i dag. Chanel och jag har bara gått ner bakom tomten i dag.

I går kväll när Chanel skulle kissa så gick vi ut i trädgården. Chanel hade koppel på som tur var. Brukar ha det ifall hon får syn på något som hon vill jaga. Först så nosade hon väldigt intensivt runt altanen sedan såg vi, båda två, en grävling som tittade fram mellan Ölandstoken som gränsar mot grannen. Grävlingen vände och försvann. Chanel blev tokig och skulle efter. Men med starka armar fick jag dra in henne i huset. Hon tjatade och ville ut men naturligtvis fick hon inte det. Har sett grävlingar här tidigare men nu var det flera år sedan sist. Chanel lugnade ner sig så småningom och vi gick och lade oss.

Löste Melodikrysset efter frukosten. Det var enkelt i dag. Har inte gjort så mycket nyttigt i dag. Mest kollat i paddan och läst Hemmets Journal.

Jag köpte en varmrökt fjällröding på kräftskivan i Urshult. Den rensade jag i dag och en tredjedel fick bli dagens måltid. En god sås, som jag fått receptet av från en Spanienvän, och kokt potatis till smakade gott. Blir nog en repris på detta i morgon.

Satt vid köksbordet i kväll.

Jag hämtade in en flaska vitt vin från husbilen. Nu har jag bara några flaskor Cava kvar sedan sista resan till Spanien. Dags att ta en tur dit igen.

En ganska händelselös dag är nu till ända. Det blev ett extra glas vitt framför TV:n.

augusti 28, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply