Torsdagen den 2 September.

Sommaren har kommit tillbaka viket känns bra. Tog tempen innan jag lade mig igår och då visade den 38.5˚ och det var inte så farligt. Tyckte att det var värre när det var över 39.

Hade 38.5˚ i morse också, innan jag klev ur sängen. Rastade Chanel i skogen och tog två Alvedon. Gjorde sedan frukost innan duschen. Den var skön, duschen alltså. Laddade tvättmaskinen och åt sedan frukosten i lugn och ro.

Håret hann nästan torka innan det var dags för mig att köra för att hämta snabbtestet vid sjukhuset. Där var så fint skyltat så det var lätt att hitta rätt. Jag var lite tidig och satt kvar i bilen och väntade. Det kom en strid ström av människor och hämtade prover. Jag hämtade mitt prov och satte igång. Tänkte göra testet i bilen så kunde jag lämna in det innan jag åkte därifrån.

Öppnade paketet och läste instruktionen. Satte sedan igång. Inte helt lätt i bilen. Hade säkert varit lättare hemma. Skulle hälla en vätska i näsborrarna först. Äckligt att stoppa provpinnen längst in i munnen och i näsan. Att stoppa pinnen i saliven jag spottat i en liten behållare var betydligt enklare. Saknade något att torka mig med. Det enda jag hittade i bilen var en mycket skitig dammtrasa i handsfacket. Den fick duga. Lämnad sedan provet i ett hål i väggen. Samlade ihop det som blev över, även dammtrasan i påsen som skulle kastas med hushållssoporna och åkte hem.

När jag kom hem så var det dags att hänga ut den rena tvätten på torkvindan. Orvar härjade på gräsmattan. Grannen hade släppt lös han. Bra gjort. Jag hade funderingar på att släppa Orvar men inte kommit till skott. Härligt att någon annan tar beslut åt mig.

Hade sedan en liten konversation med min kära granne, Anna, på messinger. Hon är inte helt fri från sin åkomma, virus på balansnerven, och har jobbat natt. Hon är inte bra. Jag rådde henne att leja bort målningen av husgaveln men hon tycker det blir för dyrt. Jag ringde in till henne för att trycka på lite extra. Men hon är envis. Skulle få hjälp av några som hon kände sa hon. Ställningen är rest och hon hade blivit yr och illamående i går när hon testat höjden. Tycker hon prioriterar fel men det är hennes beslut. Nu har jag sagt vad jag tycker mer kan jag inte göra.

Har haft kläder på mig i dag och känner mig ganska bra med Alvedon i kroppen. Men är fortfarande trött och orkar inte mycket.

Fick ett svar på mitt mail från Husbilslandet i går. Jonas skulle fundera på hur han skulle lösa det och återkomma. Är ganska optimistisk än så länge.

Tog inga mer Alvedon i dag och har känt mig ganska bra. Det var bra torkväder i dag så det blev dags att ta in den rena och torra tvätten. Chanel var med ute och det var spring i hennes ben. Kastade en pipleksak som hon fick jaga efter. Det gillade hon. Jag satt i en stol som var i skuggan och kastade. Gång på gång. När Orvar var på väg att köra över leksaken så bet hon i Orvar så han ändrade riktning och leksaken var hennes igen. Jag hade koll på läget.

Har fått en del samtal i dag som velat veta hur jag mår. Känner mig mycket ompysslad om dock på distans.

Saknar någon att planera och laga mat ihop med. Hade tänkt att äta resten av gulaschsoppan i kväll men Monika protesterade vilt när jag sa detta. Så det fick bli smörgås med ägg-och kaviar på den ena och med det sista av den rökta fjällrödingen jag köpte i Urshult på den andra. Två ägghalvor med kaviar på också.

Korsord som sällskap. Vatten till för det vita vinet som stod i kylen fick jag hälla ut. Det var inte drickbart.

Pratade med min bror i mobilen när min granne kom in på tomten och gav Orvar order att parkera. Gick ut ihop med Chanel och Missan. Chanel blir så glad när hon får träffa grannarna. Vi stod och pratade en stund. De erbjöd sig att handla om jag behövde något. Men jag klarar mig ett tag till. Är provet positivt så kan jag behöva hjälp att handla. Det får jag veta inom tre dagar.

Man är ganska sårbar när man lever ensam. Har märkt detta nu. Det är mycket man saknar från tvåsamheten. Men nöden har ingen lag heter det. Kommer jag bara ner till Spanien har jag många runt ikring mig på nära håll. Längtar dit ner.

Nu ska jag bara bli bra och få ordning på spisen i husbilen.

Det blir troligen inga festligheter med Madonnan i år heller.

september 2, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply