Torsdagen den 9 September.

Inga rådjur i morse. Men en hund med husse som gick förbi på skogsvägen. Där fick den inte vara enligt Chanel. Det är tydligen hennes revir. Men hon lugnar ner sig på tillsägelse.

Efter frukosten så satte jag igång med att röja i förrådet så utemöblerna skulle få plats. Där stod Bertil stora elcykel som jag inte hittar laddaren till. Funderade lite hur jag skulle bli av med den. Kanske parkera den i city med påföljd av att den blir stulen. Men satte ut en annons FB. Gratis mot avhämtning. Det tog ca 1-2 minuter så plingade det till i paddan. En man var intresserad. Han kunde hämta den om 30 minuter. Bra men sen började fler höra av sig. En tjej med svårstavat namn började tjafsa om att hon minsann var först och att jag gjort fel. Hon skickade skärmdumpar på inlägg. Det var fler som hörde av sig men de tog ett svar på att den var bortlovad med ro. Men tjejen med det svårstavade namnet ville inte ge sig så jag stängde av henne. Orkade inte med hennes tjafsande.

Mannen som var först med intresse kom och hämtade cykeln och sa att han skulle höra av sig om han lyckades få till laddningen. Kul. En mycket sympatisk man i motsats till den tjafsande tjejen. Så fort cykeln var hämtad så tog jag bort annonsen och lugnet lägrade sig åter över Vesslestigen.

Satte igång med att stapla utemöblerna. Ett riktigt pussel.

Bara början.
Kaffebordet får stå någon vecka till.
Cykeln med prickig sadel ska med till Spanien.

Tog sedan en promenad med Chanel innan jag åkte och handlade. Letade efter ett pyttelitet batteri som ska passa en klocka, 377A heter det. Det är litet och platt. Letade på Rusta, Dollarstore och Maxi men ingenstans så fanns detta batteri. Handlade lite mat på Maxi och lite som jag ska ha med till Spanien. Till exempel kaviar, tepåsar och rårörda lingon. Stannade till på Lidl och där fanns det en karta med små platta batterier. Det stod inte rätt siffror men jag köpte kartan i alla fall. Köpte deras remoladsås på flaska för den finns inte på Lidl i Spanien.

Packade in matvarorna när jag kom hem. Sedan tog jag ett litet batteri och satte i klockan och det passade. Den gick igång med en gång.

Det stod inte 337A på men fungerade ändå.
Tycker om den klockan.
Den är ganska stor.

Blev riktigt nöjd med mig själv. Men det varade inte så länge. Satte igång med att göra havregrynsdegen och medan den jäste så försökte jag ta bort länkar till bloggar på Nizzebloggen. Det ör flera som inte uppdateras längre. Men där gick jag bet. Bloggen var ju Bertils avdelning från början och jag har tagit över den. I början så hade jag hjälp av Bertil men nu har jag ingen som kan ge mig råd. Suporten är på engelska och där förstår jag inte mycket. Det faktaspråket är rena grekiskan för mig. Är livrädd att jag ska göra något dumt så att jag inte kan skriva där längre.

Plötsligt så höll degen på att rymma. Fick sätta fart och baka ut. Samtidigt så larmade mobilen om att soptunnan ska ut på gatan för de tömmer den i morgon. Vet aldrig vilken tid de kommer så det gäller att den står där på morgonen.

Fick till det med anfang men tydligen bara en gång? Ryggen tar stryk vid diskbänken så det var skönt att sätta sig i soffan med nybakat och en rejäl mugg te.

Ligger på plus efter det lyckade baket.

I morgon får jag fortsätta med att stuva i bagaget på husbilen. Hittade en gammal lastkärra som är mycket lättare än den Bertil drog sina instrument med, i förrådet. Den ska med. Bäddade sedan med rena lakan i husbilen. Det blev så bra så. Å, vad det ska bli gött att komma iväg.

september 9, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply