Måndagen den 20 September.

Vaknade av att en lastbil backade och pipen varnade. Blev nyfiken och gick upp för att titta ut. Det var grannen som fick leverans av EXXL BYGG.

Lät köksdörren stå på glänt så Missan kunde följa med ner i skogen. Hon var med halvvägs i dag. Åt frukost. Sen så packade jag ut en del som skulle till tippen innan grannen och jag gick med hundarna. Vi gick samma runda som i lördags men i dag så fick inte Chanel vara lös. Men det hade nog inte varit någon fara för hon kände inga spår i dag som lockade.

Det är jobbigt att gå inne i skogen på knöliga stigar så jag tog igen mig en stund när jag kom hem innan jag körde till tippen. Ett himla sorterande är det och mycket folk var där. Körde sedan in till stan och gick till Apoteket och tog ut medicin som ska räcka ett tag. Blodtrycksmedicinen skulle jag egentligen inte få ut för det var för nära inpå föra uttaget. Men tjejerna på Apoteket vid Coop är alltid så tillmötesgående när man ska resa utomlands ett tag. Apoteket vid Maxi däremot är stenhårda. De byter ofta personal där, inte för att det ska spel någon roll men så är det.

Körde sedan till Bilakuten. Ägaren ringde till Toyota där delarna kommer ifrån och där fick han besked att de skulle komma till Toyota den 1:a oktober. Sen vet man ju inte om de verkligen kommer då? Vi bestämde att han skulle ringa mig när delarna kommer till Bilakuten så meddelar jag grannen som får köra dit bilen. Det är ju tur att jag har världens bästa granne. Det löser sig nog.

Tog ut den spanska gasolflaskan och stuvade in den i Corollan. Det kom några regnstänk men det blev inget av det så jag körde iväg till Karamellfabriken i Mönsterås. Inte klokt hur tung en gasolflaska är. Och tyngre blev den när den vart full. Fick betala 250:-

Här fyller de nästan allt.
Snart kanske man kan tanka el här också.

När jag kom hem så stuvade jag in ytterligare grejer i husbilen. Måste väga innan jag kör iväg. Får väl åka hem över och lasta ur en del.

Nu är garaget nästan tomt. Corollan får gott om plats i vinter. Plockade in några solcellslampor från trädgården. Nästan klar med allt där. Orvar får vara kvar ute ett tag till. Den bär grannen upp till ”skräprummet” när det är färdigt klippt.

Klockan tickade på och jag vart hungrig. Åt en bit ostkaka med sylt och grädde. Blev riktigt trött av allt arbete i dag.

Såg lite på TV. Bryggde lite te och åt knäckebröd till.

september 20, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply