Måndagen den 6 December.

I dag är det helgdag i Spanien. Konstitutionsdagen.Starten på ett demokratiskt Spanien, efter Francoeran.

Här på campingen märker man inget av det hela. I morgon är det en klämdag och i morgon är det ”den obefläckade avlelsen”. Alltså har spanjorerna en längre ledighet så här före jul.

Vi kom iväg lite sent i morse Chanel och jag. Trodde det var kallt ute men det var det inte. Tände kaminen i tältet när jag kom hem och gjorde frukost. Satt i den goa värmen i tältet och åt frukost.

Jag missade Linedansen i morse. Satte mig i solen med en tidning. Det blev lite för varmt så jag flyttade mig till en halvskuggig plats. Gav Chanel ett tuggben med julfärger på. Det första hon gjorde var att ta det i munnen och spana efter ett bra ställe att gräva ner benet. Ute fanns ingen bra plats så hon gick in. När jag kom in så hade hon gömt benet under madrassen i fotändan av min säng. Det tyckte inte jag var så bra så jag bar ut det och stängde dörren in till husbilen.

Bättre att gnaga lite.
Missan gick förbi och Chanel blev vaksam.

Värmde det som var kvar av pizzan från igår i ugnen. Det var en fjärdedel. Smakade riktigt gott. Satt och läste lite i tidningen. Flyttade ut i solen igen. Tog fram en pall och lade mig till rätta för en liten lur. Men då kom Willy förbi. Vi pratade en stund och sedan gick vi till poolbaren. Vi var först men det fyllde på med fler svenskar efter hand. Satt där med en mellanstor öl och pratade tills det började bli lite kyligt. Då gick jag hem och släppte ut Chanel som fått vara i husbilen. Missan låg inne i tältet.

Funderade på hur jag skulle göra med maten. Skulle jag gå till kebaben och köpa med en kebab hem eller vänta tills kinarestaurangen öppnade och köpa hemtmat. Men det blev inget av de alternativen. Först så gick jag en liten promenad med Chanel efter att ha lockat in Missan i husbilen.

Sedan gjorde jag två mackor. En med ägg och kaviar på och en med skina och senap. Till detta drack jag en varm mugg med te. Jättegott och enkelt.

Såg på sista delen av Farliga familjeband. Slutade så att det kan komma en fortsättning? Såg också på Anders knackar på. Sluttittat på TV för i kväll. Nu är radion på. Spectrum en kanal från Spanska solkusten. De pratar engelska och musik i min smak.

december 6, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2021 - 2022

Leave a Reply