Lördagen den 7 Maj.


Gick upp tidigt i morse. Redan vid åtta. Efter turen i skogen bakom tomten så lade jag havregryn i vatten. Gjorde frukost och sedan fick assistenten göra degen. Medan den jäste så åt jag frukost.

Den hade jäst klart när jag ätit min frukost. Bakade ut bullarna. Dags för nästa jäsning. Löste Melodikrysset och gräddade bullarna samtidigt.

I dag var degen väldigt kladdig. Gick åt mycket mjöl för att forma bullarna.
Nu finns det frukostbröd ett tag framöver. Har saknat mina bullar.

När Krysset och baket var klart så öppnade jag köksdörren. Det var varmt ute men inte som igår. Då hade vi rekord för i år i Sverige.. Över 21 grader. Pratade med grannarna över häcken. Orvar hade varit igång sedan åtta.

Chanel är så duktig och stannar på tomten. Men när grannarna är ute och grinden är öppen så måste hon gå in och hälsa. Men sedan stannar hon på rätt sida grinden.

Orvars grindhål.
Denna gången körde han förbi.
Satt ute och drack kaffe med mikrade pannkakor fylda med sylt. Köpte denna fina blomma på Maxi härom dagen. Kunde inte motstå den fina färgen. Såg sedan att det var en hängpetunia.
En utslagen Chanel.

Det har varit en skön dag i dag. Har pysslat lite i trädgården. Fyllde på Adblue i husbilen. Hade två 5 liters dunkar. Nu har jag lite kvar i en dunk och tanken är full enligt mätaren.

Husbilen var påställd en dag när jag besiktigade den. Nu har jag betalat skatt för den dagen. Det kostade 41:-. På måndag ska jag ställa på den igen för då ska den åka på spa. Ska bli fint med en ren och fräsch husbil. Nästa resa går till Husbilslandet och Mariestad i Kristhimmelfärdshelgen.

Så var det dags att smaka på de nybakade havrebullarna. Gjorde iordning en bricka med mackor. Hade lite vin kvar som jag drack upp fortsatte sedan med en öl. Jag tycker det är godare med öl.

Gott.
Gott i gott gott.

Nu ska jag dansa med 4:an.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *