Onsdagen den 18 Maj.

I morse var det 16 grader ute när jag gick upp.En kort tur ner i skogen med Chanel och Missan. Missan hann inte med in på tomten innan grinden stänges. Jag såg genom köksfönstret hur Chanel stod innanför geinden och väntade på att Missan skulle hoppa över och när hon gjorde det så anföll hon. Det var på skoj och Missan sprang iväg utan att Chanel sprang efter. Bus.

Satte Orvar i arbete och stängde in Chanel men Missan föredrog att bli kvar ute. Sedan tog jag Coronan och körde iväg. Tog en tur till Gunnatsö och tittade på ställplatsen där. Ingen husbil, helt tomt. Körde ner till småbåtshamnen och kollade på båtar som låg i vattnet och på land. Fortsatte till stan. Några husbilr på ställplatsen i hamnen.

Parkerade utanför öl och bröd, en ganska ny inrättning. Jag var lite tidig så jag tog en runda på torget och tittade på deras utbud av blommor. Där fanns mycket fint. Ett stånd med kläder fanns där också. Kläder som man kan köpa på ma4knade i Spanien.

Satte mig sedan på en bänk och väntade på min väninna.

Här sitter man mitt ute i gatan bland all trafik.
Min väninna pratar med en av ägarna. Honom har jag känt sedan han var liten. Hans pappa och Bertil var arbetskamrater på OKG.

Åt en jättegod macka med ägg och skagenröra. Det blev en alkoholfri öl från Gotland till. Smarrigt värre.

Ägaren är son till vår väninna som gick bort i cancer för ca 2 år sedan. Vi var ett gäng som från början handarbetade men sedan övergick till att prata och äta. Efter att jag börjat åka till Spanien över vintern så blev det bara några träffar varje sommar för mig. Nu var det härligt att åter träffas. Sorgligt att vi bara är två kvar av gänget. Några har flyttat från orten. Men detta ska vi göra om även om vi bara är två.

Jag hade tänkt stannade till på Lidl på hemvägen men kände att jag behövde en toa så det blev raka spåret hem. Chanel blev överlycklig och Missan väntade utanför dörren. Öppnade köksdörren och Chanel försvann ut och Missan kom in. Jag gick på toN, vilket var välbehövligt. Chanel kom in och var väldigt glad? Såg att öppning in till grannen var öppen. Undrar om hon varit där inne? Kanske därför hon var så glad när hon kom in. Men vad gör väl det. Hon kom in i alla fall.

Solen höll ut ända till kvällen. Jag har krattat bort löv på andra sidan staketet vid skogskanten. Missan sitter gärna där utanför och Chanel har varit så intresserad av löven. Tror att det rör sig möss där. Nu är löven som var precis utanför staketet borta.

Satt sedan ute på altanen med HJ. Har burit ut alla dynorna. De har legat i ”skräprummet” hela vintern. Bär in dem i förrådet när jag suttit färdigt. Tallarna släpper nu sitt frömjöl och tar bara ut en dyna till mig att sitta på.

Vi tog en liten promenad lite senare. Chanel vill inte gärna göra nr 2 på gräsmattan. Så jag får gå en runda med henne.

Solen försvann och jag väntar på regnet som är utlovat. Vi gick in allihopa.

I kväll så bryggde jag mig en balja med te och åt ett par runda knäckebröd med ost till. Nu så ska jag se om jag hittar något att se på TV.

maj 18, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply