Tisdagen den 24 Maj.


Vaknade halv åtta och gick upp då. Kisserunda och dusch. Sedan åt jag frukost. Bar ut det sista till husbilen. Stekte ett par ägg tills i morgon.

Tog en promenad med Chanel. Mikrade en paj som jag bar ut i husbilen. Var klar att åka vid elva. Missan som sprang ut och in igår när jag höll på i husbilen gick inte in fastän jag lockade med fisk. Fick lura henne genom att gå till ytterdörren. Då kom hon och skulle in där men jag tog henne under armen och bar in henne i husbilen.

Körde mot Västervik. Stannade på en rastplats och åt den kalla pajen. Fortsatte sedan mot Motala. När jag passerat Överum mot Åtvidaberg blev det stopp. Stod still ett tag. När vi kom igång igen så såg jag att en stor björk hade fallit över vägen. Någon hade sågat den i bitar som nu låg bredvid. Inte roligt att få en sådan över sig.

När jag passerat Åtvidaberg varnade de på radion om ett träd som fallit över vägen innan Åtvidaberg. Det var inte det trädet som jag passerat utan ett till som fallit när jag kört förbi. Har haft tur att inget fallit på mig.

Stannade till på min favoritplats bredvid Göta Kanal och rastade Chanel. Kände då att det blåste. Hade inte känt det medan jag körde.

Det är så fint här.
Förr stod det Leksakslandet på väggen.
Ingen båttrafik idag.

När jag kom fram till min bror i Motala så sken solen på oss. Vi satt ute en stund. Men det dröjde inte länge innan det började regna. Min bror åkte och hämtade pizza åt oss. Jag åt alldeles för mycket.

Kom iväg efter fem. Då trodde jag att lastbilsolyckan de varnat för vid middagstid på radion var avklarad. Den hade hänt i Brattebobacke strax före Askersund men innan jag kom fram dit så sa de på radion att de strax skulle släppa på trafiken växelvis. Men jag körde in i en kö. Fastän vägen var öppen till en del så tog det över en timme att passera olycksplatsen. Lastbilen stod kvar med demolerad hytt.

Uj, uj, uj.

Resten av resan gick utan några fler missöden. Kom fram till Husbilslandet strax efter halv åtta. Då hade jag kört 35 mil. Det har regnat hela vägen. Gick ut och kopplade in elen. I natt kan jag brassa på med värme.

,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *