Måndagen den 13 Juni.


När Chanel och jag var på väg ut på morgonpromenaden så började det regna. Jag tog på regnkläder och gick iväg. Det blev inte mycket av regnet.

Smakade gott med frukost på altanen. Där blev vi sittande till närmare tolv. Då körde jag iväg. Tog en liten omväg till en ”gammal ” väninna. Vi träffades för 100 år sedan. Våra familjer hade sommarstuga vid Vätterns strand. Nedanför Övralid där Verner von Heidenstam bott ligger Nedralid. Där träffades vi varje sommar i många år. Kommer inte ihåg hur gamla vi var när vi första gången tog kontakt.

Mina föräldrar skiljde sig och jag miste sommarstugan. Vi umgicks inte i stan men tog upp kontakten när vi fick barn.

När jag fått Jonny så bodde vi inte så långt ifrån varandra i stan. Kjerstin som väninnan heter hade då två barn i samma ålder som Jonny. Vi gick promenader och fikade hos varandra tills vi flyttade till Stenungsund. På den tiden fanns inte sociala medier på samma sätt som nu och vi tappade kontakten.

Min väninna har inte FB men hennes dotter har så genom henne har vi fått kontakt igen. Vi brevväxlar lite sporadiskt och hon läser min blogg. Så i dag bestämde jag mig för att hälsa på henne.

Hon blev överraskad. De skulle precis börja äta lunch så jag satt med vid bordet och pratade. Jag skulle ju vidare hemåt men vi fick en lång pratstund i alla fall. Vi ska träffas igen.

Klockan blev bortåt halv två innan jag körde vidare mot Västervik. Häromdagen så fick jag ett meddelande på Messenger från en ”tjej” från Västervik som också kör husbil ensam. Vi har flera gemensamma vänner på FB och hade kommit överens om att jag skulle hälsa på henne på hemvägen.

Vi träffades på Jysks parkering. Jag bjöd på kaffe och vi satt och pratade i en och en halv timme. Vi ska också träffas flera gånger.

Ca fem mil från Oskarshamn så finns en rastplats med toatömning och där stannade jag i vanlig ordning för att tömma min toa.

När jag närmade mig Oskarshamn så regnade det och jag blev glad. Tänkte att det regnade hemma också. Men när jag körde in i stan så var det snustorrt på backen.

Tänkte ett tag att jag skulle tanka upp bilen men ångrade mig, ville hem. Missan var först ut genom dörren när jag parkerat på uppfarten. Chanel blev också glad. Pratade med grannen som sa att de inte fått något regn under tiden jag varit borta.

Busade lite med Chanel.
Du ska inte släppa, matte.
Snustorrt utanför köksdörren.
Missan kollar reviret.

Plockade bara in det nödvändiga och kopplade in elen. Klockan hade hunnit bli halv åtta. Parkerade mig i soffan framför TV:n. Då började det plötsligt regna. Men det varade inte länge, tyvärr.

Nu är sommaren här för Lotta sjunger på Liseberg. Jag sitter och slötittar med korv i handen och vatten i glaset.

Härligt att åka iväg med husbilen och hälsa på släkten och vänner men det är skönt att komma hem också.

PS Har ställt av husbilen. Det blev fyra dagar. DS.

,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *