Tisdagen den 14 Juni.


Å, vad det var skönt att sova i min 120:e säng. Där behöver vi inte slåss om utrymmet, Chanel och jag. Vaknade av klockradion halv åtta. Lyssnade på nyheterna och väder sedan gick jag ner i skogen med Chanel och Missan.

Tog sedan en efterlängtad dusch. Det var över 20 grader ute men jag satt inne vid köksbordet med öppen köksdörr och åt frukosten. Körde en tvättmaskin och hängde ut på torkvindan.

Ringde till Monika i Piteå lite senare. Det var ett bra tag sedan vi snackade. Hon var nyklippt och håret var så fint. Vi pratade en bra stund.

Jag har kollat över mina blommor ute palten. De fick lite vatten och en rejäl dusch. Bladen var prickiga av allt frömjöl.

Gjorde mig några knäckebröd som fick vara lunch. Pratade med grannen en stund. Hon rensade rabatterna, motvilligt. Chanel var så intresserad av något på andra sidan staketet mot skogen. Hon till och med gnällde. Det var en liten ekorre som röjde rund i en buske. Chanel ville bara ut till den. Men hennes tråkiga matte satte stopp för det.

Hade fått ta in tvätten för det kom några ynkliga droppar. Men den var så gott som torr.

Klockan två startade jag färden till min tandläkre i Timmernabben. Kom fram precis lagom. Det regnade när jag klev ur bilen men jag hade ett paraply i bagaget. Det kom väl till pass.

Det gick att laga tanden. Det var en som satt längst bak i munnen och var lite trångt för honom att komma åt. Om den går sönder igen så är det bara att dra ut den om jag inte ska slänga ut en massa pengar. Men får väl hoppas att den håller ett tag.

Det hade slutat regna när jag gick ut till bilen. Förra gången jag var hos tandläkaren var i augusti förra året. Då öste regnet ner när skulle hem. Det var då vindrutetorkarna gick sönder och som jag inte fick lagade förrän julveckan. Nu fungerade de ända hem.

Men jag gjorde en avstickare till Nabbens Rökeri och Fisk för att köpa kvällsmat.

Mörka moln på himlen.

Det började regna på hemvägen. Så när jag kom hem fick jag plocka in dynorna från altanen. De hade legat under markisen så de var inte våta.

Det har regnat hela tiden sedan jag kom hem och det tackar jag för. Nu har det kommit 5 mm. Hoppas det kommer mera ikväll och i natt.

Det var så gott.

Det var dagens händelser. Nu ska jag titta på Barnmorskan i East End.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *