Fredagen den 17 Juni.


Ännu en varm dag att vakna till. Myggen hälsade oss välkomna när vi kom ner i skogen. Usch vad jag tycker illa om mygg. Även Chanel har ont av dem.

Gott med frukost inne med öppen köksdörr. Efter att ha bäddat och gjort mig iordning samt paketerat Ullbäddens returpacket, fick en returlapp med posten igår, så körde jag iväg med Corollan.

Parkerade utanför ICA Hallen. Såg ett anslag på dörren att man inte skulle glömma P-skivan. Oj, det hade jag missat. Där har man alltid fått stå, trodde jag. Gick tillbaka till bilen och lade skivan i fönstret. Pratade med personalen och fick veta att det var länge sedan det infördes. Då har jag haft tur. Har stått där när jag varit hos veterinären och även när jag gjort inköp på ICA.

Nu är Ullbäddens pläd på väg tillbaka och jag väntar på en ny med rätt färg. Skickade även iväg en laddare till en systemkamera mitt barbarn fått. Det saknades i kameraväskan. Hoppas nu att han får glädje av kameran.

Fortsatte sedan till MAXI. Det blev dyrt idag. Köpte köttbullar och korv. Ska ha sånt i frysen. Fem pajer för 100:- var ett bra erbjudande. Tuggpinnar till Chanel är inte billigt heller. En del annat åkte också ner i kundvagnen. Egentligen skulle jag väntat till på tisdag då jag har seniorrabatt men nu blev det inte så.

Utanför stod jordgubbsförsäljerskan. En kartong för 60:-. Billigare blir de väl inte? Kartongerna har råge och är jättefina.

När jag åkte hemifrån så såg jag ett par killar på ett tak som höll på med något. Två bilar med reklam på stod på gatan. Telefonnummer och Oskarshamn stod det på bilarna. Parkerade och gick för att prata med killarna. De pratade bara engelska och mycket lite svenska. Då ångrade jag mig men de hade redan observerat mig. Sa att jag behövde hjälp med en takpanna på nockeln. De skulle åka förbi hemma hos mig om några timmar.

Hemkommen så googlade jag på dem och det såg bra ut. De är nog ganska nya men de fanns till och med på FB.

Solen sken och det var riktigt skönt ute. Plockade ut dynorna och hällde upp hälften av jordgubbarna i en skål med grädde. Satte mig på altanen och åt. Gott.

Lite senare så kom takarbetarna med två bilar. Vi kom överens att de ska hitta en takpanna som passar på nockeln och höra av sig. Hoppas att jag inte gjort något dumt nu, med de är nog inga polacker i alla fall?

Bilarna ser seriösa ut, eller hur?

Jag satt ute under markisen och löste korsord. Bytte om till solkläder och satte mig i solstolen. Då hopade sig molnen och jag hörde lite smatter på markisen. Det ska bli mulet framåt kvällen och i natt ska det regna. Om vi har tur kan det komma bortåt 30 mm. Så jag lade in dynorna i förrådet och vevade in markisen.

Mina pelargoner börjar blomma igen.
Den är också fin.

Blev hungrig och lade hallonsylt på pannkakor från igår. Stoppade dessa i mikron och bryggde kaffe. Satt inne och åt dessa. Solen hittade fram igen men jag iddes inte bära ut dynorna igen.

Det har varit extremt torrt här runt Oskarshamn och brandfaran är hög. Därför har vi två helikoptrar stationerade här. De hörs ibland när de flyger omkring. Har hört flygplan också.

Regnet de varnade för kom inte i dag heller. Men nu säger de att det kan komma i natt. Vi får väl se.

Jag köpte en räksmörgås på MAXI och den åt jag i kväll till en öl.

Det var mycket räkor.

Ser nu på Stulen kärlek på 4:an. Lagom rolig.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *