Lördagen den 18 Juni.


Så var det lördag igen. Veckorna bara rusar förbi. Tycker det går fortare och fortare ju äldre jag blir.

Det var 5 mm i regnmätaren när jag gick förbi på väg ner till skogen. Inga mygg i morse. Tog sedan en dusch före frukosten. Hade startat Orvar när jag gick förbi på väg från skogen. Grinden in till grannen var öppen så Chanel fick hålla sig inne. Hittade Missan i en stol på andra våningen.

Där ligger hon skönt.

Hann precis klara av frukosten innan Melodikrysset började. Satte mig i ullstolen och löste det. Enkelt idag. Klädde sedan på mig och tog en promenad med Chanel. I dag såg vi inga ekorrar men Chanel spanade ihärdigt.

Var lite sugen på att åka in till stan. Beslöt att lämna Chanel hemma. Målet var att köpa en glass hos Mandarinen. På väg dit passerade jag sko och klädaffärer som jag inte kunde låta bli att titta in i. Vill gärna ha en långkjol i jeanstyg men det är nog inte modernt nu. Jag har några i garderoben men min garderob är inte att lita på. Antingen är det fukt i den eller också sitter det någon där inne och syr in mina kläder.

Hittade en jeanskjol som räckte till halva vadbenet. Köpte den. Tittade in i några andra affären efter det med de hade inget att erbjuda mig. Kom på att mina eccosandaler rämnat i vintras. De var gamla, bortåt 15 år så det var kanske inte så konstigt. Köpte mig ett par nya och hoppas de håller lika länge.

När inköpen var avklarade så siktade jag in mig på glass. Där var kö som vanligt men jag fick min glass i alla fall. Det blev en dyr resa men jag var nöjd.

Kö för att köpa glass.
Inte så många som sitter kvar utanför butiken.

Ölandsfärjan lade ut från kajen när jag körde förbi.

Öland nästa.

Vädret var soligt och fint när jag kom hem. Plockade ut några dynor och lät köksdörren stå öppen. Grannen hade skickat hem Orvar och stängt grinden. De hade haft besök av sin dotters hund och ville inte ha Orvar där inne då.

Jag satte mig i solen för att få bort de vita runt ögonen. Glasögonen gör att man ser ut som en uggla. Smörjde in mig med solskyddsmedel 50 på känsliga ställen. Det blev varmt i solen. Chanel vandrade mellan sol och skugga. Missan visade sig emellanåt. Men för det mesta höll hon sig undan.

Glassen gjorde att jag inte blev hungrig så fort men till slut så klagade magen. Satte in några små potatisar och morötter i ugnen. Fyllde på med köttbullar och tomater lite senare. Gott.

Det krävde onte så mycket jobb att laga detta.

Gick ut till altanen igen. Det var lite svalare då. Blåsten tog i men det gjorde inte mig så mycket. Satt ute till halv åtta. Då gick jag in och vispade lite grädde och hällde upp resten av jordgubbarna. Gott.

I går började jag titta på Badhotellet. Det är så många som sagt åt mig att det är så jätte bra. Det var den nionde säsongen nu och jag började där. Ville egentligen inte titta för jag tittar på så många andra serier. Och det gick som jag fruktade. Jag är fast. Sjutton också.

Så jag fortsätter väl med att se på detta i kväll efter Så ska det låta.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *