Fredagen den 24 Juni.


🇸🇪 Midsommarafton 2022. 🇸🇪

Vilken morgon att vakna upp till. Solen sken från en klarblå himmel och värmen kund jag inte klaga på.

Efter Chanels toalett bestyr så gick jag en trappa upp och duschade. Hörde en hund som skällde. Undrade om det var Chanel? När jag var klar med duschen så gick jag ner och tittade ut. Chanel såg ner i skogen men var tyst. Efter en stund så började hon skälla igen. Då var det en joggingklädd man som var på andra sidan staketet. När han såg mig så sa han att han var vilse. Skulle till Slanastigen. Den gatan ligger inte så långt från mig men jag sa att han fick vända om och ta till vänster vid skogsvägen. Han tackade för det och föreslog att vi skulle göra sällskap nästa gång han skulle jogga.

Min duktiga vakthund.

När jag ätit frukost och håret torkat så bestämde jag mig för att göra en utflykt till havet. Parkerade vid småbåtshamnen i Ernemar. Gick ut till piren. Där ligger ett hundbad. Det var så skönt i sjöbrisen. Alldeles lagom varmt. Många hade hittat hit men vid hundbadet var det bara vi och en tjeja som tyckte hon platsade på hundbadet. Jag lät Chanel strosa runt och plaska med tassarna i vattnet.

Hon smakade på vattnet men tyckte inte om det.
Länge ut än så gick hon inte.
Inte så mycket båttrafik i dag men såg ett par segelbåtar en bit ut.
Mycket svanar fanns där men såg bara tre ungar.
Gotlandsbåten på väg. Ser ut som om man kan gå ombord från stigen.
Blev lite sugen på en tur.
Hotellet Corallen ligger fint i inloppet till hamnen.
Många båtar ligger kvar i hamn.
Ett litet flygplan kom flygande förbi. Kanske det spanade efter skogsbrand?

Efter en härlig promenad så satte vi oss i en stekhet Corolla för transport hem. Missan mötte oss i hallen. Jag trodde hon var ute men tydligen så var hon inne när vi åkte iväg.

Satte på kaffebryggaren och gjorde mig en god pannkakstårta med jordgubbar och grädde. Satt ute under markisen och njöt av midsommarvädret.

Saknar någon att dela detta med.

På radion var det ett reportage om KLARA MARIE från Skillinge. Jag har den äran att känna en av dess skeppare och att även ha seglat med Skoneten. Roligt att höra på.

Chanel fick ett lite större tuggben och efter att ha ätit upp omslaget så försvann både hund och ben in. Efter en stund gick jag in för att leta efter tuggbenet som jag misstänkte att hon gömt någonstans inne i huset. Chanel hjälpte mig att leta? Men det var jag som hittade det under min huvudkudde i sängen. Chanel tog hand om benet och gick ut för att leta upp ett bättre gömställe.

Bakom Ölandstoken gräver Chanel för fullt. Där hamnade tuggbenet till slut.

Men hon hann gömma det på flera ställen och nu undrar jag var det finns. Får väl titta i sängen innan jag lägger mig i kväll. Kanske sk pröva med 7 ben under kudden?

En midsommarafton ska man äta matjesill med tillbehör. Så jag tvättade av några färskpotatisar jag köpt för 1:-/kg i tisdags. Fina potatisar. Fick fixa lite skugga med tyg från Spanien så att det gick att sitta på altanen.

Fattas bara nubben. Men det är inte roligt att nubba själv.
En rejäl måltid som jag blev mätt på.

Jag har jordgubbar och vispad grädde i kylen men orkar inte äta mer i dag. Lutade mig tillbaka i stolen och tittade på trädtopparna.

Härligt färg på himlen.
Missan har tagit över att vakta reviret.

Nu är klockan snart nio och jag har gått in. Roligare än så här blir inte min midsommarafton.

Min midsommarklänning. Klädde upp mig för mina sambos och för min egen skull.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *