Lördagen den 13 Augusti.

När jag gick ut ur husbilen i morse så såg jag inte sjön. Över land var det sikt men inte över vattnet, bara en vit sörja.

Vi gick iväg Chanel och jag på vår promenad. Hade inte tänkt bada men var så varm när vi kom tillbaka till husbilen igen att jag ändrade mig. Vi var flera som tänkte detsamma så jag fick sällskap i spat. Dimman började lätta och när jag gick upp ur vattnet så var den borta.

Satt ute i solskenet och åt frukost även idag. Efter frukosten så satt jag inne och löste Melodikrysset. Det var svårt att se på skärmen ute i solskenet.

Efter att krysset var löst så var det dags för nästa bad. Satt sedan ute och sökte skugga under markisen. Det åkte iväg några husbilar/husvagnar och fyllde på med nya.

Åt upp det sista av ostkakan blandat med blåbär och marsansås till en mugg kaffe. Det finns fortfarande blåbär kvar.

Dagen förflöt med korsord, promenader och bad.

Backen upp från bastun är brantare än det ser ut på kortet. En riktig mördarbacke, åtminstone under morgonpromenaden.

Klockan sex skulle kräftskivan börja och jag dukade upp intill mina grannar vid grillplatsen. Jag hade en trevlig samvaro med de nyfunna vännerna från igår vid långbordet. Goda småländska kräftor, baguette och vitt vin. Nubbevisor utan nubbe.

I brist på baguette får man ta korvbröd.
Det var sju kräftor i förpackningen men vilka kräftor. Stora och med matiga klor.

Vi, Bertil och jag har varit med på många kräftskivor här och det har alltid varit fullt med folk vid grillen men ikväll så var det inte alls så många som förr. Nu så satt många i mindre grupper vid sina husvagnar/husbilar. Tråkigt men det verkar vara flera uppdelade grupper på campingen. Saknade den gamla gemytliga sammanhållningen. Vi uppfattade inte att det var så förr om åren. Men jag hade trevligt i alla fall.

Efter ett tag så avtog stämningen och vi gick iväg till min granne. Där satt vi fem stycken och fortsatte att ha trevligt. De två paren var från Hallstahammar. När klockan närmade sig tio så tackade jag för mig och tog ut Chanel på en kvällsrunda? Det var en ljummen kväll.

Har nu skrivit färdigt för ikväll. Två kvällar i rad utan TV.

Natti natti.

augusti 13, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Någon stans i Sverige

Leave a Reply