Måndagen den 15 Augusti.


Vaknade vid fyra i morse. Låg och tänkte på att jag inte fick glömma att ställa på husbilen. Slutade med att jag gick upp och gjord det, ställde på alltså. Somnade om och gick upp lite över åtta.

Då var det lite disigt ute men under tiden Chanel och jag promenerade så klarnade det upp. Jag tog mitt vanliga dopp före frukosten. Satt ute och åt den i lugn och ro.

Sedan så började jag bryta upp lägret. Markisen och kompostgallret den var det inte mycket mer. Plockade iordning inne. Tog ett sist bad.

Checka ut gjorde jag när vi promenerade förbi tidigare. Men jag tömde toan på vägen ut. Då var klockan nästan halv tolv. Stannade till på ICA butiken och köpa småländska kräftor. De tog 175:- och i Oskarshamn tog de 260:- för 500 g. Köpte en kartong med kakor också. De heter Makalösa och är jättegoda.

Danne, min guide och jag var inte överens om vägvalet. Han ville att jag skulle köra om Norrköping men det ville inte jag. Det är jag som bestämmer.

Trafiken flöt på bra och när jag kom till mitt favoritställe vid Göta Kanal så svängde jag in dit. Där stod en tysk plåtis och hade inte den bilden överlast så har nog ingen det.

Jag åt upp det sista av blåbärspajen med extra blåbär och marsansås. Satt och väntade på att det skulle komma en båt men det gjorde det inte. Tysken badade i kanalen.

Ett tyskt huvud sticker upp ur vattnet.
Missan tittade misstänksamt på huvudet i kanalen.

efter ca tre kvart så fortsatte jag. Tog vägen över Kisa och Vimmerby. Det var lite vägarbete och på två ställen fick jag stanna vid rödljus.

Jag behövde inte vänta länge.
Varför stannar vi här frågade Chanel.

Danne skulle lura in mig på en genväg men det gick jag inte på den här gången. Stannade till och vägde bilen innan körde in i Oskarshamn. Den vägde 3.580. Och då hade jag bara en kvarts tank diesel. Bra att jag vägde upp bilen till 3.850. Nu behöver jag inte köra med övervikt.

Kom hem strax efter halv sex. Körde upp på uppfarten och kopplade in elen. Kylskåpet var inte på så gasen i den spanska flaskan var slut. Den var full när jag åkte från Spanien. Tycker den här varat länge.

Plockade in det viktigaste. När jag öppnade dörren till huset så slog värmen emot mi. Det var som en bastu inne. Öppnade fönster och satte på takfläkten i sovrummet men det tar nog ett tag innan det blir skönt inne. Pratade med grannarna. Det har regnat 4 mm under tiden jag varit iväg.

Var är gräset?

I kväll ska jag träffa Lotta och Beck. Skönt att bara sitta i soffan och bara vara. Missan kommer och går. Hon har mycket att kolla nu. Chanel tycker nog också att det är skönt att vara hemma igen.

,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *