Lördagen den 24 September.


Somnade lite efter nio igår kväll. Vaknade klockan tre och trodde klockan var nära sex som jag satt väckning på. Men fick somna om. När tuppel gol så var jag jättetrött.

Tog en promenad med Chanel i mörkret. När vi kom tillbaks till husbilen hade det börjat ljusna. Gjorde frukost och åt. Kom iväg halv åtta. GPS:n visade att jag skulle vara framme i Greven före tolv.

Ha, ha vad fel den hade. När jag kom till Hamburg så hamnade jag i kö. Den pågick förbi Hamburg till ett vägbygge där tre filen skulle bli en. Naturligtvis blir det kö. Det tog mig en timma innan det flöt på igen. Tills vi kom till Bremen. Där det var samma visa. En fil med samma resultat. Nu sinkade det mig bara tre kvart. Förlorade lite tid med min rast också. Chanel och jag behövde kissa. Jag åt upp en macka som blev över från frukosten.

Sista biten gick utan problem men skyltar visade att ettan skulle stängas av längre fram. Men det angick ju inte mig. Fattade inte riktigt vad som stod men det var inte aktuellt nu.

Svängde ner till ställplatsen Greven med en husbil i hasorna. Naturligtvis var det inget ledigt intill kanalen men det hade regnat sista biten så det kvittar. Klockan hann bli tre innan jag parkerat och kopplat in elen. Fick en buske framför framrutan, tänkte inte på det och orkade inte flytta bilen.

Först så lade jag mig en liten stund. Det var skyltat med underhållning på vägen ner och det hördes musik men jag var för trött att gå till restaurangen för att titta. Hade ingen ro att ligga kvar utan gick upp igen. Hällde upp ett glas Rose’ i glaset och njöt av det. Behövdes efter alla köerna.

Vinet var gott men utsikten kass.

Har läst på sociala medier att en man har blivit misshandlad till döds i Oskarshamn. Känner inte till honom men förstår att han inte var kapabel att försvara sig själv. Fruktansvärt när sådant händer. Vart är vi på väg?

Pratade men min käre lillebror som ringde på mobilen. Det skulle bli potatisgratäng i kväll. Smakar säker gott som vanligt med den kockan.

Jag tog en runda med Chanel och gick förbi restaurangen. Där spelade två man och sjöng. De stod ute och det satt lite med betoning på lite folk och lyssnade. En skylt visade att det serverades Gulaschsoppa med bröd. Inget om snitsel eller andra rätter. Då så blir det ingen snitsen i kväll. Jag äter upp de två pannkakorna som är kvar i kylen. De smakar säker gott med sylt och grädde.

Snitsel får jag äta i Mehring vid Rehn i morgon.

Första etappen körde jag 35 mil. Andra etappen 31 mil och i dag, tredje etappen 39.4 mil. Har redan avverkat 105.4 mil.

Betalade ställplatsen med 18.25 € och passerade en hjord med får. de stod innanför stängsel och Chanel var inte intresserad.

Roligare att stå vid kanalkanten och se pråmarna.
För information: här ligger Dover Calais..

Det blev pannkakorna och de var goda. en över som blir hundmat i morgon.

Dålig mottagning här så det blir ingen Doobodoo men SVTPlay funkar?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *