Om


Här regerar jag

Jag heter Nizze och är född någon gång i juni 2003. Som husbilskatt reser jag runt Europa i min husbil och får uppleva många olika platser. Min favoritmat är kokt fisk men ibland får jag bara torrfoder.

När jag inte är ute och åker husbil, bor jag i en villa i Oskarshamn. Där har jag mitt eget revir på tomten.

Hos mig i villan och husbilen har jag två inneboende som heter Bertil och Anitha. Jag har fostrat dem till att passa upp på mig. Jag får mat på bestämda tider (för lite i mitt tycke) och det hålls rent i min kattoa.

Bertil och Anitha är pensionärer sedan februari 2009 och har inte längre några tider att passa. Tack vare detta har husbilsåkandet ökat markant och resorna har blivit längre.

Den 25 maj 2012  så utökades vår familj med en busig Dansk-Svensk Gårdshund. Det tar nog flera veckor att få ordning på Anni som hon heter. När hon blir för jobbig så duttar jag till henne lite lätt med tassen. Då brukar hon lugna ner sig ett tag. Samtidigt tycker jag det är lite roligt att se på när hon busar runt.

Uppdaterat 2018-05-30.

Nizze finns inte längre med oss i husbilen, sedan i maj 2018. Han är nu på de evigt gröna ängarna med sina kattkompisarna och jagar stora feta möss. Hans matte Anitha har nu tagit över bloggandet med hjälp av husse.

Uppdaterat 2020-09-25.

Nu så har livet förändrats rejält. Missan, en katt som bodde på campingen i Spanien, flyttade in till oss, bara 3 månade gammal, i oktober 2018. Efter att ha fått sprutor och pass så följde hon med till Sverige våren 2019.. Anni tyckte hon var lite jobbig med sitt bus men ganska kul ändå.

Bertil lämnade oss den 6 augusti 2020 efter en tids sjukdom. Så nu är det bara jag, Anitha, Anni och Missan som bor ihop. Tanken är att vi ska fortsätta att åka husbil i framtiden. Men på grund av pandomin Coronan covid-19 så har vi varit hemma och försökt inrätta oss i den nya familje situationen. Saknade efter Bertil är enorm.

Uppdatrat 2021-05-27.

Den 10 februari anslöt sig Anni, min kära Dansk Svenska Gårdshund som skulle fylla 9 år den sista februari, till Bertil och Nizze. Hoppas att de har funnit varandra. Den 7 mars så flyttade Chanel, en sjuårig Dansk Svensk Gårdshund, hem till Missan och mig.

Den stora Knausen på 9 meter bytte jag till en på 7 meter. Nu så fortsätter resan i Sverige och förhoppningsfullt i Europa för oss tre. Annars så har vi det bra i vår villa i Oskarshamn.

Uppdaterat 2022-09-06

Chanel, Missan och jag har fortsatt med husbilslivet. Jag är så glad att jag har mina kära djur som sällskap med saknar att vara två som delar på att planera och genomföra resorna med husbilen. även livet hemma i huset är tomt utan Bertil.

Vintern 2021-2022 var vi i Spanien på campingen i Bolnuevo. Planerar att köra ner i September.

10 svar till “Om”

 1. Hej. Vilken fin hemsida Ni har fått. Vi har följt Er hela tiden ,mycket bra tips för framtida resor. Vi jobbar och sliter, men unnade oss 14 dagar på Kanarieöarna.Nu väntar vi bara på våren, så vi får ut husbilen. Ser fram emot att ses igen och få höra om Era upplevelser. Ha det bra
  Ammi Lennart

  • Jobba???? Det ordet finns inte kvar i vår vokabulär. Man skall ha det som vi har det när man är pensionär.
   Bertil och Anitha.

 2. Vi håller fullständigt med Er, men Lennart har lite svårt att trappa ner. Igår fick vi problemet med våran bastu började droppa fint från taket. Den är belägen under vårt stora platta garagetak, som har varit fullt av snö. Visserligen har Lennart skottat det, men vattnet har tydligen samlats där. I morgon väntas ny storm klass 2 så Ni behöver inte ha någon hemlängtan.Fortsätt hålla oss uppgaderade så vi får drömma oss bort.Kramar från Ammi Lennart

 3. Hej Nizze.! Du verkar vara en ståtlig och berest katt. Hur är det med vaccinationer för dig? Vi är två katter som skulle kunna tänka oss att följa med matte ut på lite resor.
  Några bra tips till oss?
  Mjau från Sixten och Femman

  • Hej Sixten och Femman!
   Vacinationerna måste man genomlida. Skämt åt sido, jag tycker inte det är så farligt. Min veterinär är snabb och varsam. När vi är på resa så får jag sitta fast i en sele med ett långt snöre. Men nu är vi hemma och jag får gå lös hur mycket jag vill. Jag gör mina tjänare galna när jag springer ut och in hela tiden. När jag hoppar upp på fönsterblecket så plingar det en liten klocka inne i köket och då kommer tjänarna och öppnar dörren så jag kan gå in. Efter ett par kulor torrfoder så går jag ut igen. Så håller jag på.
   Hälsningar Nizze.

 4. Hej Anita o Bertil.
  Jag är avundsjuk på hur bra ni har det,i Oskarshamn har det vräkt ner en jävla massa snö, minst 10 cm. Igår körde vi hem från vår dotter i Gråbo utanför Göteborg och det var snöfall, dålig sikt och halt hela vägen. Men den 12/12 åker vi en vecka till Gran Canaria och Puerto Rico. Tack för en bra hemsida.

  Med vänlig hälsning Jan o Barbro Landebro

 5. MYCKET trevlig blogg, ur katt perspektiv, ni har! Tack för att vi får vara med vår blogglänk hos er. Finns ni i närheten av Curtan ber vi om en hälsning till honom oxå!

 6. Hej.
  Vi är ett par som har husbil från Oskarshamn som gör långresor ibland, särskilt fram på höstarna. Spanien är ett kärt resmål för oss. Vi hittade idag er blogg och ser fram emot att få följa den.

  Husbilshälsningar
  Rigmor och Håkan

 7. Hej !
  Kul läsa er blogg, fick idag se hur ni fixat till eran Bürstner inne fick lite tips. Tack snälla ni nu ska det fixas i våran Bürstner också. Tack för att ni uppmärksammade att våran TV antenn var uppe när vi åkte. Mvh Carina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *