Hallonkaka

Hallonkaka

45 min

Ingredienser

smör, till formen

4 ägg

4 dl strösocker

1 msk vaniljsocker, eller en nypa vaniljpulver

4.5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

0.5 l hallon, färska (eller 1 paket tinade frysta)

200 g smör, kylskåpskallt

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj långpannan ordentligt med en rejäl klick smör.

Knäck äggen i bunken, häll i socker och vaniljsocker och vispa med elvisp tills det är fluffigt. Måtta upp mjölet i litermåttet, lägg i bakpulver och rör om med en gaffel. Rör ner mjölblandningen i smeten.

Bre ut smeten i långpannan. Häll på hallonen och lägg dem jämnt över kakan. Hyvla över smöret med en osthyvel.

Sätt in kakan mitt i ugnen i cirka 35 minuter.

Prova med en provsticka eller tandpetare. Stickan ska komma torr ur kakan. Låt kakan svalna och ät den med vispad grädde till.