Hallonkaka
45 min
Ingredienser
smör, till formen
4 ägg
4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker, eller en nypa vaniljpulver
4.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 l hallon, färska (eller 1 paket tinade frysta)
200 g smör, kylskåpskallt
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj långpannan ordentligt med en rejäl klick smör.
Knäck äggen i bunken, häll i socker och vaniljsocker och vispa med elvisp tills det är fluffigt. Måtta upp mjölet i litermåttet, lägg i bakpulver och rör om med en gaffel. Rör ner mjölblandningen i smeten.
Bre ut smeten i långpannan. Häll på hallonen och lägg dem jämnt över kakan. Hyvla över smöret med en osthyvel.
Sätt in kakan mitt i ugnen i cirka 35 minuter.
Prova med en provsticka eller tandpetare. Stickan ska komma torr ur kakan. Låt kakan svalna och ät den med vispad grädde till.