Puerto de Mazarrón


Puerto de Mazarrón är en badort som ligger i den sydöstra regionen i Spanien, väster om den historiska staden Cartagena. Det finns utmärkta vägförbindelser och flygplatserna i Alicante och Murcia (San Javier – Murcia Regional Airport), båda i närheten, erbjuder reguljära flygningar till och utanför Europa. Restiden till Mazarron är ca 1 timme och 45 minuter från Alicante flygplats och ca en timme från San Javier flygplats.

Stränder
Kustlinjen vid Puerto de Mazarrón har många mil av fina orörda sandstränder med säkert badande. Kommunen har tilldelats det eftertraktade blå flaggan för vattenkvaliteten i flera år i följd och Världshälsoorganisationen nyligen förklarat provinsen Murcia de renaste i Spanien med minst industriföroreningar.

Fritid och rekreation
Under den långa heta sommarmånaderna stiger temperaturen till över 20°C vilket gör den idealisk för segling, vindsurfing, vattenskidåkning och vattenskoteråkning samt sköna bad.

Cyklister kan njuta av lugna byvägar. Det finns många stigar och vikar att upptäcka och utforska för den äventyrslystne.
Befolkning
Kombinationen av billiga bostäder och solsken året runt har visat sig som kraftfulla magneter för internationella investerare och många brittiska utlandsboende har köpt permanent eller fritidshus här.

Gamla Stan
Mazarron gamla stad är cirka sex kilometer från kusten, och staden Puerto de Mazarrón. I den gamla staden finns stadshuset, dagliga inomhus färskvarumarknad, banker, sjukvårdsinrättningar och affärer.

Rådhuset sponsrade aktiviteter
Stadshuset organiserar många attraktioner för alla, inklusive fjällvandring, dykning, segling och en mängd andra aktiviteter som levande musik och gatufester de flesta kvällarna under sommaren.

Lågsäsong
Puerto de Mazarrón är mycket tyst bortsett från sommaren, vilket gör den idealisk för att ”komma bort från allt” lugn  semester under hösten, vintern och vårmånaderna.

Köket
Puerto de Mazarrón är känd för sina fantastiska skaldjursrätter. Läckra lokala rätter inkluderar fisk med nudlar, paprika, vitlök, stek tomater och anis eller Mazarrón havsabborre ugnsstekt med paprika, potatis, tomater, pinjenötter och specialitet ris med hummer.

Golf
Det finns ett antal golfbanor i närheten, inklusive den berömda La Manga Club.

Klimat
Puerto de Mazarron har ett typiskt medelhavsklimat, med sval havsbris på sommaren och skydd av omgivande bergen mot kalla Norden vindar på vintern. Staden Mazarrón kan vara mycket varmt på sommaren.

Området har i genomsnitt nästan 3000 soltimmar per år och den genomsnittliga temperaturen överstiger lätt 20 grader. År 1986 har Världshälsoorganisationen rekommenderat klimatet i området som ett av de bästa i världen,  varken för varmt på sommaren eller för kallt på vintern. I genomsnitt kan skryta med 325 soldagar per år gör det till en idealisk året runt destination.

[ScribbleMap mapID=”oXwap1lk9g” width=”600″ height=”300″ drag=”true” position=”true” mapType=”true” zoom=”true” legend=”false”]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *