Tisdagen den 4 Augusti.

Gick upp halv nio och åt frukost. I går kväll när jag skulle stänga köksdörren så hittade jag Missan byte på köksmattan.

Där ligger den lilla näbbmusen i soppåsen.

Tur att de är döda annars så skulle bytena kunna gömma sig, till exempel bakom spisen. Enda gången jag hittat levande var ett par gånger när hon tagit in kopparormar (ödlor). De spelar ju döda så det är lätt för mig att få dem på sopskyffeln och kasta ner dem i skogen.

De kom och bytte soptunna i dag. Det var raskt jobbat. Nu får tunnan plats i utrymmet bakom dörren i garaget.

Pratade med min käre lillebror i mobilen en stund och sa till honom att jag tänkt rensa rabatter i dag. Så när vi pratat färdigt så kände jag mig tvungen att börja med detta tråkiga jobb. Inget roligt alls. Solen gassade och svetten började rinna. Det blev rabatten runt altanen som fick en makeover.

Efter ett svettigt jobb så blev jag klar. Då smakade det gott med lite fika under markisen. Satt sedan och tänkte på att köpa en plastmatta till så att det täckte en större bit av plattorna.

Tog Corollan och körde till Rusta. Naturligtvis så fanns det inte en likadan matta som jag hade. Det är ju slut på säsongen. Men priset på de mattorna som fanns kvar var bara 99 kronor. Valde mellan röda och gröna mattor. Var lite sugen på rött men bestämde mig för gröna. Nu så blev det större yta att gå barfota på och mindre plats för ogräs mellan plattorna.

Det blev bättre med större matta.
Anni föredrog mattan framför bädden.

Jag satt och läste Hemmets Journal under markisen när jag såg att Anni drog och slet i något på andra sidan av tomten. Gick dit och tittade. Hittade detta i gräset. Det ser ut som huggormkadaver. Den hade nog legat ett tag i solen för den såg uttorkade ut eller så hade Anni ätit upp innanmätet. Undrar om det finns gift i kroppen? Hon ser ut att må bra.

Ser ut som sicksacks mönster.
Det låg två bitar i gräset.

Missan kom in strax efter att jag ätit frukost och lade sig att vila i hallen. Undrar om det var efter ormjakten? Efteråt så funderade jag på det.

Hon låg där och vilade en bra stund och brydde sig inte om att jag gick omkring henne.

Hon har nog klarat sig från att bli huggormsbiten i alla fall. Har tittat på henne och hon är inte svullen någonstans. Jagar småkryp och hoppar efter fjärilar som vanligt.

Satt sedan och latade mig med tidningen. En skön eftermiddag. Tog en dusch innan det blev dags för TV. I kväll så ska jag se ”Allsång på Skansen” och sedan så blir det en timma med Lena PH.

augusti 4, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply