Lördagen den 17 Oktober.

Gick upp redan halv åtta och duschade. Åt sedan frukost. Lastade ut i husbilens kyl och frys mm. Missan som varit ute ringde på klockan vid fönsterblecket med en fågel i munnen. Hon fick inte komma in. Lite senare så kom hon in utan fågel. Tycker inte om att hon tar fåglar men naturen har sin gång, tyvärr.

Blev klar och körde iväg vid halv tio. Tankade på INGO innan jag körde ut från Oskarshamn. Det gick på över 900 kronor. Missan klagad över att hon var tvungen att följa med. Hon jamande ett tag sedan gick hon och lade sig i ”svalbot” och det blev tyst.

Resandet gick bra. Det var lite trafik. Ett rådjurskid sprang över vägen, en bit ifrån bilen som tur var. När jag passerade Mörlunda så körde jag in i en dimbank. Det blev helt grått. Sedan sken solen igen. Temperaturen höll sig mellan 4 och 7 grader. Jag stannade till i Rimforsa, där finns en fin butik med mycket roligt i. Kom ut lite fattigare.

En söt igelkott och en fin fönsterbelysning följde med ut till husbilen.

Drack lite kaffe med bulle innan jag fortsatte till Linköping. Parkerade utanför sonens hus strax före två och blev bjuden på kaffe och nybakade bullar. Gott.

Sedan satte vi igång med att göra bouppteckningen. Det var ganska pilligt. Inte helt klart vad som menades. Det tog tid och vi fick avbryta och äta kvällsmat. Grillat kött och klyftpotatis mm. Gott. Trodde inte att jag var hungrig men det var jag.

Vi behövde vila huvudena och få lite frisk luft så vi tog med Anni på en promenad i det lite kyliga vädret. Det var helt vindstilla och var riktigt skönt.

När vid kom in igen så fortsatte vi med bouppteckningen. Den blev klar och vi avslutade med kaffe.

Efter en stund gick jag ut till mina medresenärer. De blev glada att få sällskap. Anni satte i sig all mat i matskålen. Så gör hon alltid när man kommer hem till henne.

Klockradion fungerar inte med 12 volt från husbilen. Då blir den helt svart. Men med batterier så fungerar den. Jonny ska mäta sladden i morgon och se om det kommer fram någon ström till radion. Tror att kontakten in till radion är kass. Men vem vet.

Anni knät och Missan i stolen.

Sitter och lyssnar på radion. Ska snart ta ut Anni på kisserunda och sedan krypa ner i sängen. Känner mig trött.

oktober 17, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma, Någon stans i Sverige

Leave a Reply