Fredagen den 4 December.

I går kväll var det lite vitt på backen utanför köksfönstret. Men i morse så var det bara blött och det regnade. Vad jag är trött på detta regnandet. Men vill ju inte heller ha snö. Jag vill ha sol och torrt på backen, snälla.

Gick upp och åt frukost. Sedan åkte jag iväg till Rusta och köpte en julmatta att ha framför köksdörren. Jag är så uttråkad på denna isolering. Fortsatte sedan till Maxi. Gick runt och tittade efter något roligt att köpa som tröst men hittade ingenting. Saffransskorpor, mandariner och ett par kaviartuber hamnade i kassen. Körde sedan till stan där jag gick runt lite inomhus, för det regnade ute. Hittade en topp med leopard på hos Kapp-Ahl. Nästa stopp blev Lidl och där köpte jag äpplen. En lite lasagne och en billig pastalåda med extrapris. Den ska ätas inom det snaraste. På Lidl parkerade jag på handikappsparkering bara för att vara obstinat.

Stannade på Bygg Max och bytte patron till bubbelmaskinen, de är billigast där, kostar bara 29.95. Köpte en Amaryllis med två knoppar för 59:-. Får se om den är värd priset eller om jag var dumsnål.

Anni och Missan blev glada när jag kom hem. Packade upp och satte på kaffe. När jag körde förbi Nilssons Konditori så slank jag in och köpte en semla med saffran. Den smakade gott till kaffet.

Missan ska vara med förstås.
Med saffran i så är det väl O. K. att äta semla redan nu?
Nu är Rudolf här.

Började titta på ”Ernst Jul” men blev så trött. Både på Ernst och i kroppen så jag gick och lade mig ihop med Anni. Missan låg kvar i mjukisbädden som hon ockuperat.

Efter en stunds vila, jag somnade inte, så blev jag så sugen på kebab. Låg och tänkte fram och tillbaka. De säljer god kebab i city och till slut så gick jag upp. Först så korkade jag upp en flaska Pata Negra, sedan tog jag Corollan och körde in till stan. Det lyser så fin hos folk med alla ljusslingor. Den stora bocken på höghusets tak lyser så fint.

När jag parkerat och kommit fram till kebabstället så var det alldeles svart. Stängt för ägarbyte och renovering stod det på en skylt. Skit också. Vad göra? Gick till Coop och köpte grillade revben. Hade tänkt att jag inte skulle äta revben den här helgen men det sket sig kan man säga. En liten burk potatissallad följde med.

När jag var hos min lillebror för ett tag sedan så bjöd han på god sås och jag har letat efter den i Oskarshamn men först i dag så hittade jag den på Coop.

Lika delar vispgrädde och det i flaskan värmes under vispning. Det finns olika smaker. Jätte god.

Det låg ett stort vitt kuvert i brevlådan det var från skattemyndigheten. Bouppteckningen som vi gjorde hade godkänds. Det var den 20 oktober som jag skickade iväg den. Det tog inte så lång tid ändå. Nu ska jag ringa till banken på måndag och beställa tid för avslutning. Sedan är det bara deklarationen nästa år som blir jobbig.

Nu så ska jag bara igenom en fredag kväll. Är så trött på att se på TV men vad ska jag göra. Läsa har jag svårt att göra. Har svårt att koncentrera mig. Inte ens Hemmets Journal blir färdigläst. Korsorden inte helt lösta heller.

Vet inte vad jag ska tycka om adventskalendern på TV. Hoppas barnen som den är gjord för gillar den.

Nu är revbenen uppätna och vinet slut och jag tar tåget.

december 4, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply