Nyårsafton 2020.

Nu vet jag inte vad jag ska tro eller göra. I går så satte jag på det ”trasiga” kyl/frys skåpet. I dag så stängde jag av snabbfrysningen och allt fungerade. Behövde det bara semester? Törs jag lita på skåpet eller inte?

Först så tänkte jag ligga kvar i sängen och vänta på nästa år men med djur i huset så fungerar det inte, så det var bara att kliva upp.

Åt min frukost och den smakade bra. Hittade ett kokt ägg i kylen. Åt det med kaviar på. Sedan gick Anni och jag en tur på Rudabanan. Tänkte att det skulle vara lugnt och att inte buset som leker med fyrverkerier var vaket då. Det hördes inget smällande och det var riktigt skönt ute. Det var vindstilla och solen fanns bakom några lätta skyar. Mötte en del folk men inga som inbjöd till samtal.

När vi kom hem igen så lade jag mig under filten en stund. Hade ingen lust att ta mig för något. Lyssnade på radion. En dokumentär om Boströms, redarfamiljens uppgång och fall. Det var intressant att höra på.

Gick sedan upp och dammade i vardagsrummet inför kvällens kalas. Tog fram lillen och sög till batteriet tog slut. Med städ blev det inte i dag.

Jag hade tagit upp en fjällrödingsfilé, trodde det var den sista men finns en till i frysen, och lagt den på tining i luckan under ugnen. Saknade romsås så jag åkte till Maxi för att köpa det och lite till. Körde förbi ställplatsen för husbilar i hamnen och där stod en stor husbil.

Det var ganska tomt i stan men på Maxi var det en hel del folk. De har väl hört talas om att våra folkvalda inte följer rekommendationerna så bra. Kan de så kan jag, tycker väl folk.

Kunde inte motstå denna för 50:-. Tyckte jag behövde muntras upp.

Satte på kaffe när jag kom hem. Det smakade gott till en semla som råkat följa med hem. Delade den stora filén i tre delar och gjorde foliepaket . Satte in detta i ugnen.

Halv fem så var det några som inte kunde hålla sig längre. Jag hörde ett par smällar och Missan kom springande och dök ner under soffan. Trodde inte hon var så rädd.

Åt sedan en bit fjällröding med kokt potatis och romsås. Tomater och färsksaltad gurka förgyllde tallriken. Det fanns lite rödvin kvar i flaskan jag öpnade för ett par dagar sedan.

Vindruvorna väntar på tolvslaget.

Det small på avstånd lite då och då. Missan lyfte på huvudet där hon låg i den fluffiga bädden men brydde sig inte mer. Tog fram chakladasken, det var ett halvt lager kvar. Åt upp det och drack det sista av vinet.

Såg på Grevinnan och betjänten. Ganska kul i dag också. Började sedan att se på ”I hetaste laget”. Det ringde på mobilen och det var min väninna. Vi pratade en stund. Hon tittade på Bingolotto. När vi pratat färdigt så tittade jag vidare på filmen men tröttnade och bytte till Bingolotto.

Jill Jonsson var fin i sin klänning. Jag är ingen fan av Bingolotto men i brist på annat fick det duga.

Anni ville ut vid tio och hon fick gå ut genom köksdörren. Det hördes inga smällar alls då. Får väl se hur det blir vid nästa kiss ute.

Slutar nu men jag kanske uppdaterar lite senare eller så har jag somnat.

december 31, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply