Lördagen den 23 Januari.

Anni ville ut klockan sju så det var bara att släppa ut henne. Vi lade oss sedan och lyssnade på ”Ring så spelar vi” åtminstånde jag, en lite stund. Plötsligt var klockan halv nio. Vart tog den tiden vägen?

Gick upp och gjorde frukost som jag åt innan Melodikrysset började. Det var enkelt i dag.

Solen tittade fram och jag kände att det var på tiden att Anni och jag tog en promenad. Det var ju några dagar sedan sist. Termometern visade på plus och det såg bra ut på gatan.

Anni fick ha sin överrock på. Hon tyckte nog den var O. K för hon gick som vanligt. Vet inte om hon behöver den men jag tycker det är kallt ute. Men när jag kom ut på trottoaren så var det förrädiska isfläckar. Klarade mig bra fram till grusvägen. På Rudabanan var det bättre underlag. Mötte lite folk som kommit på samma tankar.

Is längst bort.
Tar du kort nu igen, matte.
Lite vitt på backen emot skogen.

Satte mig i soffan framför TV:n när vi kom hem. Men var trött på att se dessa julstjärnor i fönstren. Bytte ut dem mot pelargoner som fått vila i klädkammaren över jul. Men i köksfönstret så passade de inte till julgardinerna så medan Missan var ute så strök jag de blommiga gardinerna som fick komma upp. Det är ganska jobbigt att byta gardiner i köksfönstret för stängerna är tunga och otympliga. Men jag klarade det utan att trilla ner.

Nu är nog allt julpyntet borta.

När jag var klar så tänkte jag åka och köpa kebab men visste inte vart jag skulle åka. Bestämde mig för att dricka kaffe i stället. Micrade saffransbullar och en bit sockerkaka. Har kvar pepparkakor och saffransskorpor. Lyxade till det med ett glas Drambuie.

Skidskytte på TV.

Jag var inbjuden till Ernst Billgren på slottet. Jag har undrat vad det är för en snubbe men nu blev jag överraskad. Han var ju riktigt trevlig med sitt speciella sätt. Skulle gärna vilja träffa den mannen.

Funderade på vad jag skulle äta. Hade tagit gram en flaska Bolnuevo vin tidigare. Nu öppnade jag flaskan och skar upp korv samt ett par kex med ost på. Fyllde på med mera korv. Jag är en korvälskare.

Gott.

Ja, det var den här lördagen det. Jag blev klar med Stjärnorna på slottet tjugo i nio för jag tjuvstartade på STVPlay.

januari 23, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply