Torsdagen den 28 Januari.

Fick en chock när jag tittade ut i morse. Anni var ju tvungen att gå ut och kissa men hon fick pulsa i snön. Den räckte inte riktigt upp till hennes mage med det var inte långt ifrån. Missan skulle ut men satt bara under bordet vid köksfönstret och kom in när Anni kom in.

Anni gick tillbaka i sina egna tass-spår.
Undrar om hon längtar tillbaks till Spanien.
Såg denna bild på FB. Där kämpar de med sand i stället för snö. Det här är utanför campingen efter förra stormen.

Nu är det bara 2 månader tills jag ska byta slagskeppet till en jolle. Då är förhoppningsvis både snö och det värsta av covid-19 borta. Längtar till våren så jag och mina sambos kan ut på vägarna med husbil.

I natt har jag sovit bra. Det kändes först lite konstigt att lägga sig under 9 kg. Lite kallt var det också. Men det blev fort varmt. Börje Salming hade rätt. Det här var ett bra köp.

En Hasan har svarat på min annons och vill köpa sängen. Får se hur det blir med det. Om vi kommer överens så får jag sova på golvet ett tag. Jag har ju kvar madrassen jag köpte till sjuksängen där Bertil låg i fyra nätter.

Det fortsatte att snöat lite under förmiddagen och det var minusgrader. Tittade ut mot gatan och ingen syn man blir glad åt precis. Min underbare granne hade skottat åt mig. Ska köpa lite blommor till honom när jag åker och handlar nästa gång.

Nu fattas bara att plogbilen kommer och lägger en vall.

Det snöade till och från hela dagen. Till slut så gick det ända upp till magen på Anni. Jag hade inget fläsk så i dag fick det bli vanlig ugnspannkaka. Tyvärr så tog mjölken slut så jag fick dricka vatten till.

Saknade fläsket.

De har varnat för halka på E22:an hela dagen och det ska komma mer snö. Fy farao! Grannen ringde in och berättade att han skulle skotta hos mig igen lite senare. Han väntade in plogbilen. Den kom halv sex och lade en liten vall utanför uppfarten. När jag tittade ut så var det full aktivitet på gatan. Tror att alla var ute och skottade. Det var tydligen många som hade haft problem och fastnat på gatan tidigare på dan.

Jag ringde till sonen i Linköping och pratade med svärdottern. Hon hade också testats som positiv till covid-19. De hostade fortfarande en hel del och det äldsta barnbarnet hade nu också symtom. Hans provsvar hade inte kommit än. Det är bara det yngsta barnbarnet som inte har några symtom.

Grannen återupptog skottande vid sextiden. Då var både han och frun ute och jobbade. Jag känner mig lyxig som har sådana grannar. Hoppas nu att det inte kommer en massa snö i natt.

En rejäl hög utanför tvättstugefönstret. Rent och fint runt brevlådan och soptunnan bakom Corollan. Kan man ha det bättre?

Det fortsatte att snöa och jag gjorde fotspår i snön när jag lade två soppåsar i soptunnan och hämtade in posten. I dag fick jag användning av hammaren igen. Fick ett handskrivet brev som jag blev glad över. Inte ofta man får sådana nu för tiden. Det var från min barndomsvän i Motala. Tack snälla du.

Har börjat titta på ”Tre kärlekar” tyckte mycket om den serien när den gick på TV och nu ser jag om den.

Sedan ska jag köra lite tyngdlyftning igen när jag lagt mig. Sover nog gott i natt också.

januari 28, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply